← Tilbake

Sak - - Eventuelt 19.06.2024

01
Forslag fra A. Thomassen (H) - Strømaggregat til Ukraina
Forslag
Behandlet

I forbindelse med oppgradering av Flekkerøytunnelen har aggregatet som har fungert som nødstrømsløsning til pumpene blitt tatt ut av beredskap. Aggregatet ble installert i tunnelen før 1990, og var da et brukt anlegg. Pumpene i tunnelen er nå påkoblet strømnettet og det er ikke behov for nødstrømsaggregatet. Aggregatet må fjernes fra anlegget. Med ukjent alder og behov for oppgradering og sertifisering dersom det skal brukes i beredskapssammenheng har det en svært begrenset verdi for fylkeskommunen.

Fylkeskommunen er utfordret på om det er mulig å donere aggregatet til Ukraina.


Hjelpeorganisasjonen «Hope For Ukraine» har tilbudt seg å demontere og frakte bort aggregatet på dugnad mot at de kan donere aggregatet til Ukraina. Der vil det bli levert til et sykehus eller annet offentlig formål. Det er også personer som har påtatt seg å foreta nødvendig service før det sendes.

Siden dette er fylkeskommunens eiendom, kan ikke administrasjonen bare gi bort slike gjenstander. Jeg støtter initiativet, men vil spørre fylkestinget om fylkestinget har motforestillinger til dette.

Vedlegg

Les mer