Forslag

Grimstad kommune - Uttalelse til annen gangs høring av planforslag av Homborsund brygge og nærmiljøsenter

01
Fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak
Innstilling
Behandlet

_

Vedlegg

Les mer
02
Alternativt forslag fra H, Sp, FrP og KrF
Alternativt forslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Senterpartiet
Behandlet
  1. Fylkesutvalget trekker innsigelsene av 21.9.2021.

    • Fylkesutvalget ber kommunen følge opp anbefalinger og innspill som beskrevet i saksfremstillingen.

      Vedlegg

      Les mer
      03
      Alternativt forslag fra M. Høyer-Berntsen (SV)
      Alternativt forslag
      Behandlet

      SV fremmer følgende alternative forslag:

      1) Fylkesutvalget fremmer innsigelse til reguleringsplan for Homborsund brygge og nærmiljøsenter i Grimstad kommune, jf. pbl § 5-4. Planens samlede virkning medfører sterk negativ påvirkning til viktig naturmangfold, friluftsområder, kulturhistoriske verdier og landskap. Planen er i konflikt med byggeforbudet i strandsonen, og viktige regionale og nasjonale miljøinteresser. Utbygging vil ha en sterk negativ påvirkning på kystlandskapet, kulturmiljøet og sammenhengende naturområder på land og i sjø. Planen ivaretar ikke Homborsunds kystlinje herunder natur, landskap, områder i sjø, friluftsliv og allmenne interesser. Planen ivaretar ikke trygg trafikkavvikling, fylkesvei, og alternative plasseringer er ikke tilstrekkelig vurdert og utredet.

      2)Fylkesutvalget fremmer innsigelse til utvidelse av småbåthavn med 150 nye båtplasser. Tiltaket vil virke sterkt negativt på viktige miljøinteresser i sjø, samt medføre trafikale utfordringer som ikke er løst i planforslaget. Innsigelsen kan løses ved at utvidelse av småbåthavn tas ut av planen.

      3)Fylkesutvalget fremmer innsigelse til område BS1. Hensynet til landskapsvirkninger i strandsonen er ikke tilstrekkelig ivaretatt. Hensynet til kystlandskap, kulturmiljø og miljøverdier er ikke ivaretatt. Innsigelsen kan løses ved at hele området endres til LNF formål med hensynssone landskap.

      4)Fylkesutvalget fremmer innsigelse til område SGG1, SGG2, og område MB. Hensynet til landskap, sammenhengende natur og miljøverdier på land og i sjø er ikke tilstrekkelig ivaretatt. Innsigelsen kan løses ved at områdene tas ut av planen.

      5) Fylkesutvalget opprettholder også innsigelsen av 21.9.2021 på følgende vedtakspunkter:

      1 f, g, og h) Forhold tilknyttet fylkesvei. Planforslaget ivaretar ikke fremtidig utvikling. Innsigelsen kan løses ved at plankart og bestemmelser endres som beskrevet i saksfremstillingen.

      6) Fylkesutvalget ber kommunen ellers følge opp anbefalinger og innspill slik de er beskrevet i saksfremstillingen.

      Vedlegg

      Les mer