← Tilbake

Sak -- - Innkommende spørsmål

01
Spørsmål fra B. M. Johnsen (V)
Spørsmål
Publisert
  • Stemmer det at utgiftene for Kjoskrysset har økt til 390 mill? Hvor mye av økte utgifter for Kjoskrysset vil bli belastet Byvekstavtalen?

    • Kan FU få en redegjørelse for sammensetning av kostnadsbildet og verdien av tiltaket nytt Kjoskryss ift fremkommelighet på strekningen Andøykrysset - Trekanten (ref konsekvensanalyse fra 2012 og senere beregning gjort av Bydelsrådet i samarbeid med TØI, begge slår fast at trafikken inn mot Vågsbygd sentrum vil øke med rundt 20%.). (Ref. også rekkefølgekrav i områdereguleringsplan for Kroodden fra 2014, som krever en generell oppgradering av Vågsbygdveien fra Lumber til Andøykrysset opp imot det som nå ser ut til "kun" å bli en oppgradering av Kjoskrysset)

      • Kan det i lys av av kostnadsutviklingen være aktuelt å redusere omfanget av Kjoskrysset? Også dersom utbyggingene på Kroodden ikke skulle bli realisert? (ref avtale med utbygger og forlenget undersøkelsesperiode (forlenget med ett år til juni 2025)

        • Kan vi få informasjon om hvordan Byvekst porteføljen, altså de infrastrukturmidler som er avsatt til tiltak som fremmer buss, sykkel og gange er planlagt underlagt demokratisk styring?

          Vedlegg

          Les mer