Forslag

Handlingsplan mot plastforurensning

01
Utsettelsesforslag fra V
Utsettelsesforslag
På vegne av Venstre
Behandlet
Planen sendes tilbake til administrasjonen for ytterligere bearbeiding. Det ønskes at planen, i tillegg til å beskrive hva som allerede gjøres, også kommer med forslag til nye tiltak. Det ønskes også at utfordringene med plast i landbruket, plastavfall fra idrettsanlegg (gummigranulat) og grep/muligheter for å redusere disse utfordringene belyses, da dette mangler i foreliggende forslag til plan. Også beløpets størrelse ønskes vurdert økt

Vedlegg

Les mer
02
Fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak
Innstilling
Behandlet
- Fylkesutvalget vedtar handlingsplan for plastforurensning for perioden 2024−2030.- Det settes av 350 000 kroner årlig til oppfølgning av tiltakene i handlingsplan for plastforurensning fra 2025−2030. Dette behandles i handlings- og økonomiplanprosessen.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra V
Forslag
På vegne av Venstre
Publisert
Alternativ til utsettelsesforslaget: Hovedutvalg for næring, kultur og miljø ber administrasjonen frem mot behandling i fylkesutvalget bearbeide planen slik at den, i tillegg til å beskrive hva som allerede gjøres, også kommer med forslag til nye tiltak. Det ønskes også at utfordringene med plast i landbruket og grep/muligheter for å redusere denne utfordringen belyses, da dette mangler i foreliggende forslag til plan.

Vedlegg

Les mer