← Tilbake

Sak 136/24 - Tvedestrand kommune - Uttalelse til høring og offentlig ettersyn av reguleringsplan for Ytre Strandhagen

01
Utsettelsesforslag fra K. Ljosland (Sp)
Utsettelsesforslag
Behandlet
Saken utsettes i påvente av befaring.

Vedlegg

Les mer
02
Fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak
Innstilling
Publisert
1) Fylkesutvalget fremmer innsigelse til etablering av småbåtanlegg(BSS1) med tilhørende adkomst (BO#2), uthus (BUN1) og avmerket stier. Tiltakene er i konflikt med kommuneplanen og med byggeforbudet i strandsonen. Utbyggingen vil ha negativ innvirkning på kystlandskapet og muligheten for friluftsliv. Innsigelsen kan trekkes dersom arealet avsettes til friluftsformål, og bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone i tråd med gjeldende kommuneplan samt at bestemmelser tas ut. Eksisterende stier og kyststi kan markeres på kartet og gis egne bestemmelser. 2) Utarbeidete alternativer for avkjørsler er ikke trafikksikre. Siktsoner og stigningsforhold for avkjørsel fra fv. 411 Dypvågveien er ikke ivaretatt. Avkjørsel må endres i dialog med fagavdeling i fylkeskommunen.

Vedlegg

Les mer
03
Alternativt forslag fra FrP
Alternativt forslag
På vegne av Fremskrittspartiet
Publisert
Alternativ til punkt 1:

1. Fylkesutvalget godkjenner etablering av småbåtanlegg (BSS1) med tilhørende adkomst (BO#2), uthus (BUN1) og avmerket stier.

Vedlegg

Les mer
04
Forslag fra M. Høyer-Berntsen (SV)
Forslag
Publisert
Det fremmes innsigelse til reguleringsplan for Ytre Strandhagen, Tvedestrand kommune , jf. pbl § 5-4. Planens samlede virkning medfører sterk negativ påvirkning til viktig naturmangfold, friluftsområder, kulturhistoriske verdier og landskap. Planen er i konflikt med byggeforbudet i strandsonen, og viktige regionale og nasjonale miljøinteresser. Utbygging vil ha en sterk negativ påvirkning på friluftsliv, allmenne interesser, kystlandskapet, kulturmiljøet og sammenhengende naturområder på land og i sjø. Planen ivaretar ikke trygg trafikkavvikling. Innsigelsen kan trekkes dersom arealet avsettes til friluftsformål, og bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone i tråd med gjeldende kommuneplan samt at bestemmelser tas ut. Eksisterende stier og kyststi kan markeres på kartet og gis egne bestemmelser.

Vedlegg

Les mer