Forslag

Uttalelser fra Agder fylkeskommune om støtteordning for flytende havvind i Vestavind B og Vestavind F

01
Alternativt forslag fra FrP
Alternativt forslag
På vegne av Fremskrittspartiet
Behandlet

Fylkesutvalget i Agder anbefaler at det ikke gis subsidier til en etablering av havvind da produksjonskostnadene er svært høye. Fylkesutvalget vil advare mot å etablere næringer som er avhengige av staten for å være drivverdige.

Vedlegg

Les mer
02
Tilleggsforslag fra Sp, H, KrF og FrP
Tilleggsforslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Senterpartiet
Behandlet
Agder fylkeskommune understreker viktigheten av at man sikrer at Norge har tilstrekkelig havnekapasitet i infrastrukturen på land, både når det gjelder nettilknytting og havnekapasitet. Dette er avgjørende for å bygge en norsk verdikjede og at man skal kunne ta en posisjon innen havvindutbyggingene på norsk sokkel. Mangel på havnekapasitet kan bli en flaskehals som gjør at norsk leverandørindustri ikke får utnyttet sitt potensiale og departementet bør derfor vurdere om støtteordningen også bør omfatte risikoavlastning eller direkte støtte til å bygge ut havner egnet for produksjon og sammenstilling av havvind.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra Ap
Forslag
På vegne av Arbeiderpartiet
Behandlet
Forslag til justert punkt 7 i fylkeskommunedirektørens forslag: Agder fylkeskommune mener at støtteordningen bør gis som investeringsstøtte.

Vedlegg

Les mer
04
Endringsforslag fra MDG
Endringsforslag
På vegne av Miljøpartiet De Grønne
Behandlet
Endring hele punkt 7: Agder fylkeskommune mener det avgjørende for valg av støtteordning er realistisk og rask realisering av havvind i Norge. Samtidig bør man vurdere hvorvidt støtteordningen gis bedre i form av investeringsstøtte, særlig fordi investeringsstøtte åpner for inngåelsen av langsiktige kraftavtaler.

Vedlegg

Les mer
05
Fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak
Innstilling
Behandlet
Fylkesutvalget vedtar følgende:
  1. Agder fylkeskommune støtter den foreslåtte to-stegsmodellen.
    • Agder fylkeskommune mener det er viktig at de kvalitative kriteriene blir brukt til en reell utvelgelse.
      • Det er viktig at de kvalitative kriteriene er forpliktende.
        • Agder fylkeskommune mener at det er viktig at utbyggere som blir tildelt prosjektområder må gjøre det godt innenfor alle de fem kvalitative kriteriene.
          • For Agder fylkeskommune sin del er det spesielt viktig at kriteriene ringvirkninger og bærekraft blir tillagt betydelig vekt. Disse to kriteriene er viktig for at havvind vil få nødvendig støtte lokalt, regionalt og nasjonalt. 
            • Bidrag til innovasjon og teknologiutvikling må tydelig omfatte støtte til oppbygging av regionale og nasjonale kompetansesenter og styrking av forskning og utdanning nasjonalt.

              Vedlegg

              Les mer