Hopp til hovedinnholdet

Endring i retningslinjer for tilskudd til styrking av frivillig aktivitet og deltakelse

01

Forslag fra H, KrF, V, FrP og Sp

Forslag På vegne av Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Senterpartiet Behandlet

Sak 50/24:

Hovedutvalget for næring, kultur og miljø vedtar foreslåtte endringer i retningslinjene for "Tilskudd for styrking av frivillig aktivitet og deltakelse" for perioden 2025 til 2027 med følgende endringer:

  1. Siste avsnitt under punkt 1 om å dele tilskuddsordningen i to deler tas ut.
    • Nytt avsnitt under punkt 2 endres til:

      Videre skal tilskuddet bidra til økt kontakt og samarbeid mellom det

      offentlige og frivillige på regionalt og lokalt nivå, og til aktiviteter

      som er verdifulle og nyttige for samfunnet utenfor

      søkerorganisasjonen fordi de styrker levekår og deltakelse.

      Tilskuddet skal ivareta en del av fylkeskommunens rolle

      som tilrettelegger for regionale frivillige organisasjoner, tilrettelegge for og bidra til utvikling i kommunene og stimulere til økt lokal kontakt mellom det offentlige og frivillige.

      Tilskuddet skal også ivareta behovet for å kunne gi

      støtte til lag og foreninger som trenger støtte til samfunnsnyttige

      formål, men som har få muligheter til å få tilskudd fra det offentlige

      og andre kilder. 

      1. Under punkt 2.1: fjerne andre og tredje strekpunkt. (De to som er foreslått som nye strekpunkter)

        Vedlegg

        Les mer expand_more
        02

        Forslag fra M. R. Nesse (H)

        Forslag Publisert

        Det oppfordres til regionalt samarbeid mellom flere aktører når det er hensiktsmessig.

        Vedlegg

        Les mer expand_more
        03

        Fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak

        Innstilling Publisert

        Hovedutvalget for næring, kultur og miljø vedtar foreslåtte endringer i retningslinjene for «Tilskudd til styrking av frivillig aktivitet og deltakelse» for perioden 2025 til 2027

        Vedlegg

        Les mer expand_more