Forslag

Offentlig tannlegevakt i Agder fylkeskommune

01
Fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak
Innstilling
Behandlet
Kostnadene med å drifte tannlegevakt vurderes for høy i forhold til nytteverdien for den offentlige tannhelsetjenestens prioriterte pasienter. Dagens organisering er heller ikke i tråd med de lover og retningslinjer som gjelder for drift av offentlige helsetjenester. Tannlegevakten foreslås derfor nedlagt, med virkning fra 01.01.25.  

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra R, SV og PP
Forslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Pensjonistpartiet
Behandlet

Den offentlige tannlegevakten i Agder omorganiseres på bakgrunn av en grundig utredning. Ny ordning må omfatte et fast telefonnummer der innbyggerne kan henvende seg for å få nødvendige tannhelsetjenester. Det skal være minst én fysisk tannlegevakt som er organisert i tråd med Arbeidsmiljøloven og gjeldende tariffbestemmelser. 

Gjeldende ordning opprettholdes fram til den nye er klar.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra Ap
Forslag
På vegne av Arbeiderpartiet
Behandlet

Agder skal ha en ordning for tannlegevakt hvor innbyggere kan henvende seg til et kjent telefonnummer for akutte tannhelsetjenester i helg og helligdager. Administrasjonen bes gå i dialog med private aktører for å sikre en ordning for Agders innbyggere før endelig sak om eventuell nedleggelse av offentlig tannlegevakt fremlegges for politisk behandling.

Vedlegg

Les mer