Forslag

Nasjonal livskvalitetsstrategi 2024-2030 - innspill

01
Fylkeskommunedirektørens forslag til vedtak
Innstilling
Behandlet
  1. Hovedutvalg for utdanning og folkehelse er positive til forslag til nasjonal livskvalitetsstrategi 2024-2030 som tar opp måling av livskvalitet og politikkutforming på feltet.
    • Livskvalitet som begrep må avgrenses mot begrepene levekår, folkehelse og sosial bærekraft. Dette for å unngå enda mer forvirring rundt innhold i begrepene og bruken av dem.
      • Strategien må sortere indikatorer for livskvalitet og levekår da flere indikatorer kan inngå i begge begrepene. 
        • Folkehelseundersøkelser (FHUS) og Ungdata undersøkelser bør i større grad trekkes frem som sentrale kilder til måling av livskvalitet.
          • FHUS i fylkene er sentrale kilder til livskvalitet og bør i fremtiden finansieres over statsbudsjettet og ikke av den enkelte fylkeskommune.

            Vedlegg

            Les mer
            02
            Endringsforslag fra L. R. Hansen (R)
            Endringsforslag
            Behandlet
            Til vedtakspunkt 1: Sett punktum etter 2024-2030, og stryk resten av setningen. Ta i stedet inn: Befolkningens livskvalitet må bli et viktig mål på og for samfunnsutviklingen. Hvordan en definerer og måler livskvalitet, og henter inn data, vil være avgjørende for om dette kan bli et godt verktøy for politikkutforming og styring.

            Vedlegg

            Les mer
            03
            Endringsforslag fra L. R. Hansen (R)
            Endringsforslag
            Behandlet
            Punkt fem endres til:FHUS i fylkene er sentrale kilder til arbeidet med å fremme livskvalitet. Disse bør i fremtiden finansieres over statsbudsjettet og ikke av den enkelte fylkeskommune.

            Vedlegg

            Les mer