Nytt punkt 13 under kapittel Utvikling av anlegg og områder for fysisk aktivitet
-Agder har utvalgte turområder, som har universelt utformede turstier, hvor man har etablert ladestasjoner for rullestoler ved parkeringsområdene.
Følgende punkt skal reflektere hele planen:
- Regionale prioriteringer og retningslinjer for tilskudd viser til at fylkeskommunen prioriterer tilskudd som øker tilgjengeligheten som f.eks ved bruk av teknologiske løsninger, slik som ladestasjoner og informasjonsløsninger.
-Tildeling av midler prioriterer i større grad tiltak som har som mål å få i aktivitet de som er i lite eller ingen aktivitet.
Under Inkludering og reduksjon av barrierer for å være fysisk aktiv (s. 7):
Strategi
5 Kollektivtilbudet til viktige friluftsområder og utfartssteder styrkes for å øke tilgjengelighet for alle og for å redusere trafikk og parkeringsproblemer.
1. Fylkestinget sender forslag til regional plan for fysisk aktive liv i Agder, med
forslag til planens handlingsprogram, på høring og offentlig ettersyn, jf. § 5.2 og § 8.3 i plan- og bygningsloven.
2. Høringsfristen settes til 13. september 2024.
3. Kommunene oppfordres til å vurdere å innføre fritidskortet eller tilsvarende løsninger som sikrer at alle barn og unge, uavhengig av familiens økonomiske situasjon, har mulighet til å delta i en organisert fritidsaktivitet».
Formuleringen foreslås innarbeidet under «Bruk av tilskudd og økonomiske virkemidler.
4. Fylkestinget ønsker en oppfordring til alle kommuner om å lage lavterskeltilbud for alle aldre. Vi oppfordrer også til å involvere frivillige og frivillighetssentraler for å opprette gratis utleie av utstyr i en lik form som BUA. I tillegg er det ønskelig med en selvbetjent løsning. Det er viktig at barn og unge kommer tidlig i aktivitet. Det bør også presiseres i planen og i handlingsprogrammet at det må legges til rette for at eldre motiveres til å være fysisk aktive, også de som er på institusjonsbolig