← Tilbake

Sak 83/2024 - Langsiktig investeringsplan 2025-2034

01
Formannskapets innstilling til vedtak
Innstilling
Behandlet
• Arendal bystyre tar langsiktig investeringsplan til orientering.
• Arendal bystyre ber kommunedirektøren legge investeringsplanen til grunn for arbeidet med neste handlings- og økonomiplan (HØP) 2025-2028.
• Arendal bystyre ber kommunedirektøren utarbeide en evaluering av handlingsregelen sett opp mot realistisk budsjettering.

Vedlegg

Les mer
02
Motforslag fra H, FrP, PP og KrF
Motforslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet
Behandlet
1.Arendal bystyre mener kommunedirektørens forslag til langsiktig investeringsplan ikke samsvarer med de langsiktige målene for investering som er fastsatt gjennom de finansielle handlingsreglene vedtatt av bystyret 27.april 2023.
2. Arendal Bystyre mener dagens planlagte investeringsvolum er for høyt, og overstiger dagens finansielle handlingsregel for investering, kommunedirektøren bes om å fremme saken på nytt der investeringsnivået reduseres med minst 500 mill.
3. Arendal bystyre ber kommunedirektøren legge frem et alternativ med vesentlig lavere investeringskostnader knyttet til vann og avløp (selvkost) slik at kommunale avgifter ikke øker vesentlig.
4. Arendal bystyre ber Arendal eiendom KF utvikle nye kommunale boligprosjekter i samarbeid med andre aktører slik at prosjektene kan utvikles raskere og dermed redusere både investeringsbehovene og risikoen i prosjektene.
5. Arendal bystyre vedtar at kostnader knyttet til flytting av Agder renovasjon ikke gjennomføres før det er avklart om Morrow Batteries vil benytte seg av avtalt opsjon på bruk av nåværende tomt for Agder Renovasjon.
6. Arendal bystyre ber om at det utarbeides en ny og helhetlig plan for bofellesskap jamfør KPMG-rapporten av mai 2024 og der man også vurderer bofellesskap gjennom kjøp/leie av leiligheter i kommersielle boligprosjekter, eksisterende eller nye, der den enkelte brukergruppes behov ivaretas på en best mulig måte og som også muliggjør at brukergruppenes behov kan løses både raskere og rimeligere.
7. Arendal bystyre vedtar å redusere sin gjeld og sine juridiske og økonomiske forpliktelser gjennom salg av eiendom som ikke omfattes av lovpålagte oppgaver eller juridisk forpliktende avtaler som binder oss i perioden.
8. Arendal bystyre ber om sak der ideelle/private investorer inviteres til å fremme forslag knyttet til bygging og evt. drift av bofellesskap, omsorgsboliger, sykehjemsplasser etc. for å kunne se om de er konkurransedyktige som et alternativ til kommunale prosjekter og drift.

Vedlegg

Les mer