← Tilbake

Sak 91/2024 - HØRINGSUTTALELSE FRA ARENDAL KOMMUNE – FORSLAG TIL REGIONAL PLAN FOR SENTERSTRUKTUR OG HANDEL I AGDER, MED HANDLINGSPROGRAM- 2. GANGS HØRING

01
Motforslag fra H
Motforslag
På vegne av Høyre
Behandlet
Arendal kommune er fornøyd med at det nye planforslaget er justert med bakgrunn i innspillene fra forrige høring, samt fra dialog med kommunene og med statsforvalteren høsten 2023. For Arendal kommune sin del er de fleste av merknader og høringsinnspill ved første runde tatt til følge. Senterstrukturen vi var uenige i er endret i riktig retning, og de fleste innspillene fra kommunen er tatt inn. Den viktigste endringen i denne sammenheng er at Arendal sentrum er definert som «regionsenter», på lik linje med Kvadraturen i Kristiansand.
Arendal støtter planen slik den foreligger, og mener det skal være opp til de enkelte kommunene å definere omfang på sine sentra og velge tidspunkt og nivå for eventuell innføring av kommunale bestemmelser, basert på planens retningslinjer.

Vedlegg

Les mer
02
Kommuneplanutvalgets innstilling til vedtak
Innstilling
Behandlet
Arendal bystyre slutter seg til de synspunkter og vurderinger som er gjort av kommunedirektøren i vedlegg 4 i saken. Det er viktig for regionen at en regional plan for handel og stedsstruktur blir tydeligere enn den som er sendt ut på høring.

Vedlegg

Les mer
03
Tilleggsforslag fra E. K. Myhren (SV)
Tilleggsforslag
Behandlet
Planen må gjøres mer bindende slik at en sikrer at den får en virkning og gir forutsigbarhet for kommuner, næringsliv og andre aktører.

Vedlegg

Les mer