← Tilbake

Sak 94/2024 - Levekår for mennesker med funksjonsnedsettelse

01
Samfunnsutvalgets innstilling til vedtak
Innstilling
Behandlet
Samfunnsutvalget tar saken til orientering, og støtter at Arendal kommune tilgjengeliggjør kunnskap om levekår hos personer med nedsatt funksjonsevne på egen nettside («Arendalstall»), og søker å utvide lokal kunnskap med å invitere utdanningsinstitusjoner til å drøfte aktuelle tema som kan belyses og analyseres gjennom fremtidige masteroppgaver.

Kunnskapsgrunnlaget i saken er et godt utgangspunkt. De 4 skisserte hovedpunktene støttes med følgende endringer og tillegg. Punkt 1 foreslås endret til følgende: Grunnskolene i Arendal kommune skal ha fokus på tilrettelegging for hver enkelt elev med funksjonsnedsettelse. Det må også være et særskilt fokus på overgangen fra grunnskole til videregående skole. Resten slik punktet står. Punkt 2-4 som de står.

Nytt punkt (5): Arendal kommune må ha økt fokus på bosituasjonen for personer med funksjonsnedsettelse. Etterslepet må tettes og reell valgfrihet med hensyn til boform må bli en realitet, inkludert samhandling med Arendal Eiendom og Husbankens rolle

Vedlegg

Les mer
02
Tilleggsforslag fra H
Tilleggsforslag
På vegne av Høyre
Behandlet

Tredje kulepunkt i saksfremlegget endres til:

Kartlegging av viktige tiltak som vil gjøre at flere personer med nedsatt funksjonsevne deltar i lokalsamfunnet, gjennom arbeid, kultur, fritid og idrett.

Vedlegg

Les mer