← Tilbake

Sak 100/2024 - North Ammonia (NA) Festekontrakt areal Eydehavn for produksjon av utslippsfritt drivstoff til skip

01
Havnestyret Arendal Havn KF innstilling til vedtak
Innstilling
Behandlet
Arendal havnestyre vedtar å anbefale inngåelse av festeavtale med North Ammonia for ca 33daa på Eydehavn industri og havneområde for en periode på 27 år. Formålet er produksjon av utslippsfritt drivstoff til skip/maritim industri – i tråd med nye EU krav, der formålet er etablering av ny grønn transport korridor. Festeavtalen forplikter Arendal havn til å investere og etablere våtbulk kai for utskipning av sluttprodukt gjennom en egen avtale, der det skal betales for produkt gjennomstrømmingen.
Ihht til vedtektene §5 fremmer havnestyret saken til Bystyret for endelig aksept og vedtak før inngåelse av festeavtale for amoniakkproduksjon.

Havnestyret anbefaler Bystyret å gjøre slikt vedtak:
Arendal Bystyre godkjenner vedlagte og fremforhandlede avtale/festeavtale med North Ammonia for produksjon og distribusjon av utslippsfritt drivstoff på Eydehavn. Bystyret forutsetter at detaljregulering til formålet godkjennes etter bestemmelser i plan og bygningslov og alt annet relevant lovverk. Arendal havn skal administrere alle relevante forhold knyttet til festeavtalen og det kontraktsmessige forhold mellom partene i avtalens levetid og signere for avtalen og de forpliktelser som der fremkommer.

Vedlegg

Les mer