← Tilbake

Sak 109/2024 - Arendal kontrollutvalg - oversendelse av sak: Rapport fra undersøkelse om aksjekjøp i Morrow Batteries AS

01
Arendal kontrollutvalgs innstilling til vedtak
Innstilling
Behandlet
Bystyret tar rapporten Undersøkelse vedr. aksjekjøp i Morrow Batteries AS til orientering.

Kontrollutvalget er kritisk til den mangelfulle dokumentasjonen, og derfor usikkerheter knyttet til prosessen, rundt aksjekjøpet i Morrow Batteries AS i 2021 gjennom Arendal Næringsselskap AS.

Bystyret ber om at det legges frem sak til bystyret om oppdatert eierskapsmelding så snart som mulig, og at den inkluderer strategi for kommunens eierskap i Arendal Næringsselskap AS.

Videre ber bystyret om at det utarbeides en rutine for hvordan kommunens eierskap og eierstrategier skal følges opp, herunder en avklaring av roller i oppfølgingen, og hvor ofte slik oppfølging skal skje.

Bystyret ber om at alle som skal ha en rolle i eierstyring av selskaper (eierrepresentant, eierskapsutvalg, mm.), får hensiktsmessig opplæring i hva dette innebærer, så snart som mulig når de har fått en slik rolle.

Bystyret ber om at kommunedirektøren sikrer at føring av møtebok etter kommuneloven § 11-4 gjøres på hensiktsmessig måte for alle folkevalgte organer, også i de tilfeller der deler av møteboken skal unntas offentlig innsyn.

Bystyret ber om at ordfører og kommunedirektør melder tilbake til kontrollutvalget om hvordan vedtaket og innholdet i revisjonens vurderinger er fulgt opp, senest innen utvalgets møte i oktober 2024. De bes om å oversende kortfattet skriftlig tilbakemelding til kontrollutvalget senest innen 25.09.2024

Vedlegg

Les mer
02
Tilleggsforslag fra H, FrP, PP og KrF
Tilleggsforslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet
Behandlet
Bystyret retter kritikk mot Ordføreren for manglende formell forankring av eiersignal overfor Arendal næringsselskap AS knyttet til aksjekjøpet i Morrow Batteries AS.

Vedlegg

Les mer