Forslag

Kommuneplanens samfunnsdel 2025-2040 - høringsutkast

01
Samfunnsutvalget anbefaler at Arendal bystyre fatter følgende vedtak
Innstilling
Publisert

Arendal bystyre vedtar å legge forslag til kommuneplanens samfunnsdel 2025-2040 justert med vedlegg 1 «Høringsinnspill og forslag fra samfunnsutvalget og bystyret» ut til offentlig ettersyn i 6 uker, jfr. plan- og bygningslovens § 11-14 med følgende endringer:

1) s.23: Endre kulepunkt 5 til: «å ta godt imot våre internasjonale innbyggere slik at de blir inkludert i arbeid og sosialt fellesskap og å bruke store og små arrangementer som nettverksarena»

2) s.27: Kulepunkt 4 utvides til «å redusere trafikken på Kystveien med 50% fra dagens nivå innen 2030»

3) s.29: Nytt kulepunkt 7 under Alle som bor i Arendal, er med å skape et levende demokrati: • å opprettholde Arendals status som antirasistisk sone

4) Barn og unge: Tredje punkt (tillegg) s.21: «å styrke ungdomsskoletrinnet og å sikre et mer variert og praktisk undervisningstilbud

5) Gode helse/trygge inkludere: Siste punkt s. 22 flyttes til s. 23. fra eldre til trygge/inkludert

6) Arbeidsplasser: Første punkt utvides med: annen grønn industri kan etablere seg i Arendal og med størst mulig grad av sirkulære løsninger.

7) Under vokse, men redusere utslipp s. 27: Tredje punkt (endring): å øke fergetilbudet, integrere dette i annen kollektivtransport og elektrifisere ferjetilbudet

8) S.34 samfunnsdelen: Utvikling av sentrum, lokalsentrene og lokalstedene • Legge til rette for minst 80 % vekst av boliger, arbeidsplasser, handel- og servicenæring i sentrum, inkludert lokalsentrene • 20 % av utbyggingen kan komme på lokalstedene og bør skje innen en gangavstand på ca. 1 km fra der flest funksjoner er samlet

Punkt 2 endres til

• Legge til rette for minst 20% vekst av boliger kommer på lokalstedene

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra FrP
Forslag
På vegne av Fremskrittspartiet
Publisert

1)

S 6 

Veksten i innbyggere har kommet som følge av vekst i arbeidsplasser innen grønn industri og fornybar energi. 

Endres til : veksten i innbyggere har kommet som følge av vekst i arbeidsplasser . 

2)

S 9 

Bærekraftsmålene er grunnmuren for alt vi gjør i Arendal og alle valgene vi tar i årene fremover.

Tas ut 

3)

S 11

Som en del av verden skal Arendal ha en åpen dør til de som må reise fra sitt eget nabolag for å søke trygghet i et nytt land. Alt dette krever en felles innsats, og frivillig engasjement blir enda viktigere i årene fremover.

Tas ut

4)

S 27

Å elektrifisere fergene innen 2030 og øke fergetilbudet.

Tas ut. 

Vedlegg

Les mer
03
Tilleggsforslag fra R. K. C. Nordli (Ap)
Tilleggsforslag
Publisert

Legge til " og antidiskriminerende" etter antirasistisk i punkt 3 til samfunnsutvalgets innstilling.

Vedlegg

Les mer
04
Forslag fra H
Forslag
På vegne av Høyre
Publisert

Dagens Tekst: Bærekraftig vekst - Utvikling av sentrum, lokalsentrene og lokalstedene • Legge til rette for minst 80 % vekst av boliger, arbeidsplasser, handel- og servicenæring i sentrum, inkludert lokalsentrene • 20 % av utbyggingen kan komme på lokalstedene og bør skje innen en gangavstand på ca. 1 km fra der flest funksjoner er samlet.

Erstattes med:

• Legge til rette for at hovedtyngden av vekst av boliger, arbeidsplasser, handel- og servicenæring i sentrum, inkludert lokalsentrene.

• Resterende del av utbyggingen kan komme på lokalstedene og bør skje innen en gangavstand på ca. 1 km fra der flest funksjoner er samlet.

Vedlegg

Les mer