Forslag

Alkoholpolitisk handlingsplan 2024-2028.

01
Helse- og omsorgsutvalget anbefaler at Arendal bystyre fatter slikt vedtak
Innstilling
Behandlet

Arendal bystyre vedtar revidert alkoholpolitisk handlingsplan for perioden 2024 til 2028 med følgende endringer og tillegg:

1. (Endringer i uthevet skrift:) «Arendal kommune innvilger ikke skjenkebevilling for alkoholholdig drikke til fartøy (båter, lektere etc.) som ligger fortøyd i sentrum eller sentrumsnære områder. Dette for å sikre den eksisterende næringen som driver på årsbasis denne inntjening, samt for å forebygge støy for beboere. Unntak fra denne reglen er arrangement tilknyttet Arendalsuka og store arrangementer som Tall Ships Races o.l. Skjenkestopp settes da til kl.23:00 og gjelder kun alkoholholdig drikk gr.1 og 2 (øl og vin). Søknad må sendes inn til administrasjonen.

2. (Endring side 7, §2 Skjenketider: uthevet skrift) a) «Skjenketid for øl og vin er kl. 09:00–02:00 alle dager.» Gjelder til kl 0230 i månedene juli, august og desember.

3. (Tillegg:) Alkohol i tilknytting til idrettsarrangementer og idrettsanlegg: I Arendal kommune kan det serveres alkohol på begrenset område under idrettsarrangementer og da uten barn til stede. Det kan gis skjenkebevilling til lukket selskap etter idrettsarrangementet, jfr. som eksempel internasjonale kamper/final 8 i håndball.

4. (Tillegg:) Skjenkesteder utenfor sentrum gis lik skjenketid som i sentrum

Vedlegg

Les mer
02
Tilleggsforslag fra L. Akber (R)
Tilleggsforslag
Publisert

Under punktet Generelle føringer, etter setningen «Alvorlige eller gjentatte brudd på alkoholloven kan medføre at bevillingen blir inndradd.» legges det til følgende:

«Det stilles krav om at lover og bestemmelser om økonomi, allmenngjort minstelønn og arbeidsliv generelt blir fulgt. Bevillingshaver skal kunne dokumentere at lover og regler følges, både når skjenkebevilling blir innvilget og underveis i bevillingsperioden.

Alle som søker om bevilling skal, så langt det er praktisk mulig, sikre at gjeldene krav til universell utforming er oppfylt.»

Vedlegg

Les mer
03
Endringsforslag fra E. Bentzen (SV)
Endringsforslag
Publisert

Knut Tveiten (HP) og Elisabeth Bentzen(SV) fremmer følgene endringsforslag i sak 114/2024

Punkt 3 i innstilling fra helseutvalget :  Alkohol i tilknytting til idrettsarrangementer og idrettsanlegg: I Arendal kommune skal det ikke selges eller serveres alkohol på idrettsarrangementer eller på begrenset område underidrettsarrangementer. Det skal ikke gis skjenkebevilling til lukket selskap etter idrettsarrangementet. 

Vedlegg

Les mer
04
Endringsforslag fra G. F. Sissener (H)
Endringsforslag
Publisert

Punkt 2: Endringsforslag Endring side 7, §2 Skjenketider

b) «Skjenketid for brennevin er kl. 13:00–02:00 alle dager. Gjelder til kl 0230 i månedene juli, august og desember (ihht. dagens forskrift).

Punkt 3: Endringsforslag:

Følgende tas ut (med tanke på for eksempel teaterplassen og Jaktekaia):

«For utearealer som ikke ligger som en naturlig del av et godkjent skjenkested, skal det ikke

innvilges skjenkebevilling, dette for å sikre alkoholfrie soner.»

Vedlegg

Les mer