Forslag

Innspill til Handlingsprogram for fylkesveg 2026-2029

01
Samfunnsutvalget anbefaler at Arendal bystyre fatter følgende vedtak
Innstilling
Publisert

Arendal bystyre vedtar kommunedirektørens forslag til innspill til Handlingsprogram for fylkesveg 2026-2029 med følgende endringer:

1) Vedrørende prioritet 1 Ny Fylkesvei FV 475 (tillegg til tekst): Arendal bystyre forventer medfinansiering fra staten til denne industriveien som utgjør en svært viktig infrastruktur for å realisere Norges største landbaserte industrietablering som er av strategisk betydning for Europa.

2) Vedrørende prioritet 7 FV410: Kystveien løftes til 3: Arendal bystyre mener det må være et mål å redusere trafikkmengden med 50% fra dagens nivå innen 2028, og det dette målet må være førende både for kommune, Agder fylkeskommune og statlige myndigheter. Denne strekningen må vurderes som spesiell utfordrende med nasjonal interesse fordi Arendal står foran ekstrem vekst i østre bydeler. Derfor mener Arendal bystyre at de nevnte myndigheter må samarbeide og vurdere følgende tiltak på kort sikt:

• Skilting av gjennomkjøring forbudt for større kjøretøy (over 3,5 tonn?) strekningen Barbu - Krøgenes. Kollektiv transport unntatt.

• Alle busstopp bygges om slik at bussen stopper i kjørefeltet (slik det er gjort i Kuviga).

• Skilting: Hastigheten reduseres til 30-40 km/t.

• Fotoboks i Havstadtunnelen for å hindre fartsøkning og støyproblematikk i begge ender av tunnelen og evt. Støydemping av tunnel.

• Flere opphøyde og godt belyste gangfelt. (prioritet 3i Sak 24/37

På lengre sikt vil alle tiltak for å øke kollektivandel i østre bydeler være viktige.

3) Vedrørende prioritet 4 Ny tilførselsvei fra Myrene til E18, Fylkesvei 42 Når E18 mellom Arendal og Grimstad skal oppgraderes til fire-feltsvei vil det bli nødvendig med ny forbindelse til E18 fra Myrene. Det var opprinnelig tenkt å ha en ny forbindelse fra ny parallellvei til E18 mellom Harebakken og Stoa, men nå anses det som lite aktuelt, og det vil være mest aktuelt med tiltak på dagens FV 42. Oppgradert E18 (fire felt) og høy vekst i kommunen på grunn av batterifabrikketableringen kan gi generelle kapasitetsutfordringer, samt redusert framkommelighet for buss fra Stoakrysset mot Myrene og sentrum vest.

Denne tas ut av prioriteringen

Vedlegg

Les mer
02
Endringsforslag fra H. F. Fladmark (V)
Endringsforslag
Publisert

Med bakgrunn i de vedtatte steg i regionplan Agder for 2023-2033, pkt 9 – Barn og Unge vil Arendal Bystyre prioritere som nr 2: Fv 3564 Revesandveien nr 2. Revesandveien .

Fv 3586 får prioritet nr 4 og FV FV3590 prioritet nr 5.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra I. A. Godskesen (PP)
Forslag
Trukket

Ingjerd Livollen, SP, er medforslagsstiller.

Innspill - mindre tiltak innenfor programområdene for fylkesveg.

  • Asfalt på grus

    Arendal kommune prioriterer asfalt på grus på de fire veiene som i dag ikke er asfaltert. Administrasjonen gis fullmakt til å bestemme rekkefølge på prioriteringen.

    Vedlegg

    Les mer