← Tilbake

Sak 47/24 - Utøvelse av Lov om flagging på kommunens offentlige bygninger

01
Tilleggsforslag fra V
Tilleggsforslag
På vegne av Venstre
Behandlet

Farsund Venstres tilleggsforslag:

  1. Kommunestyret orienteres om hvordan man jobber for å øke livskvaliteten for skeive, sikre deres rettigheter og bidra til større aksept for kjønn og seksualitetsmangfold. Dette med sikte på å se på behovet for en handlingsplan.

    Vedlegg

    Les mer
    02
    Forslag fra Ap
    Forslag
    På vegne av Arbeiderpartiet
    Behandlet

    – Flagging på

    Farsund kommunes offentlige bygninger og grunn1. Hjemmel Lov om flagging på kommunale offentlige bygninger av 29.6.1933 nr. 2, siste endret 04.06.2021.2. SøknadsprosessSøknad om flagging må sendes inn minst 3 uker i forveien til enhet for teknisk drift. Ordfører har delegert myndighet for å godkjenne søknader med de begrensninger som følger av gjeldende lov og forskrift.3. Flagging med andre flagg Flagging med andre flagg enn det norske flagget tillates kun ved spesielle anledninger og arrangementer, som for eksempel markeringer av Pride eller andre mangfoldrelaterte arrangementer. Formannskapet avgjør i hvert enkelt tilfelle flagging med fremmed lands flagg med de begrensninger som følger av forskrift (LOV-2021-06-04-56)( LOV-1933-06-29-2)4. Leietakere av kommunale bygninger og eiendommer kan flagge med eget norsk eller samisk flagg fra én flaggstang ved bygningen eller fra eiendommen de leier i forbindelse med konfirmasjon, bryllup, fødselsdag eller lignende, og i forbindelse med idretts- og kulturarrangementer.                  Den som leier har ansvar for heising og firing av flagg i henhold til Norske flaggregler som ikke er offisielle flaggdager.5. Prioritering av det Norske FlaggetDet norske flagget skal alltid ha forrang og være det primære flagget som heises på offentlige flaggstenger. Andre flagg kan heises i tillegg, men må plasseres på en måte som respekterer det norske flaggets posisjon.6. Nasjonale FlaggdagerDet tillates ikke flagging med andre flagg enn det norske flagget på nasjonale helligdager, som for eksempel 17. mai eller andre offisielle flaggdager. Farsund Kommune gjennomfører flagging på nasjonale flaggdager.7. Veiledning og GodkjenningVed tvil eller spørsmål om flagging ved arrangementer, skal formannskapet kontaktes for veiledning og godkjenning.

    Vedlegg

    Les mer
    03
    Forslag fra H, FrP og INP
    Forslag
    På vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Industri- og Næringspartiet
    Behandlet
    Innstilling

    Pkt 1. Kommunestyret vedtar følgende praksis for utøvelse av Lov om flagging på

    kommunens offentlige flaggstenger ved Husan, Møllehaugen og Herredshuset.a) Bruk av utenlandske flagg:Farsund kommune flagger ikke med andre lands nasjonalflagg.b) Bruk av andre flagg enn norsk, samisk, kommune- eller fylkesflagg:Tillates ikke.c) Farsund kommune vil gi honnør til markeringen for toleranse og mangfold den 6. juli 2024 ved å flagge med det norske flagget fra Husan, Møllehaugen og Herredshuset.

    Vedlegg

    Les mer
    04
    Tilleggsforslag fra SV, Ap, V og Sp
    Tilleggsforslag
    På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
    Behandlet
    Lister Pride innvilges sin søknad om flagging 6. juli.

    Vedlegg

    Les mer