Forslag

Frikjøp av festetomt Sted: Buvikveien 21 gnr. 16 bnr. 817, 819 og 823 Søker: Buvikveien 21 As v/ Dag Olav Hødnebø

01
Forslag fra FrP
Forslag
På vegne av Fremskrittspartiet
Behandlet

Denne saken berører et område som det er mange uavklarte spørsmål rundt. Vi vil foreslå at saken sendes tilbake til Kommunedirektøren slik at han kan legge frem en sak for kommunestyre i Februar.

Det er viktig at når det skjer flere utbyggingssaker i samme område at administrasjon og politikere får muligheten til å se på hele området under et.

Dette er viktig for å være sikre på at vi ivaretar alles interesser og likbehandling.

Her er et område som fungerer som P-plass, båthavn, utskipningshavn (NUPEN), kulturminner (fra krigen) renovasjonsplass for hytter, osv. osv.

For å passe på at alle disse elementene blir hensyntatt i videre prosess så vil vi foreslå at kommune- direktøren vurderer å sette i gang en detaljreguleringsplan, alternativt vurdere om det er annen måte som dette best kan ivareta en videre fremdrift på.

For

Fremskrittspartiet

Bjørn Stiansen

Vedlegg

Les mer
02
Formannskapets innstilling
Innstilling
Publisert

Kommunestyret viser til saksfremstillingen og godkjenner innløsning av næringsfestene på gnr. 16 bnr. 817, 819 og 823. Kommunedirektøren gis fullmakt til å inngå avtalen om innløsning. Før avtale om innløsning inngås skal det innhentes takst. Taksten skal utgjøre innløsningssummen.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra F. F. Dørsdal (R)
Forslag
Publisert

Kommunestyret ønsker ikke å innløse næringsfestene for Buviksveien 21.

– Kommunestyret ber KD stoppe planinitiativet som er i gang, i den hensikt å beholde deler av tomta som næringsareal.

Begrunnelse: Tomta er en av svært få gjenværende tomter i Risør vel egna til sjøbasert næringsutvikling. Det er et stort ønske om å ikke bygge Risør inne fra næringer knyttet til havet. En eventuell omregulering til boliger/fritidsboliger vil båndlegge denne, en av Risørs få gjenværende sjøvendte næringsarealer for generasjoner! Både lokalt og regionalt vil en omregulering være skadelig i et nærings- og verdiskapingsperspektiv.

Risørs beliggenhet er unik, som eneste by helt ute mot Skagerrak, naturlig egna for virksomheter knyttet til havet.

Vedlegg

Les mer