Forslag

Sluttbehandling - Vesentlig endring av reguleringsplan for Randvik II

01
Forslag fra R. M. Leifson (Ap)
Forslag
Behandlet

Kommunedirektørens forslag til vedtak Kommunestyret i Risør viser til saksutredningen og godkjenner ikke vesentlig endring av reguleringsplan for Randvik II i medhold av § 12-14 i plan- og bygningsloven.

Vedlegg

Les mer
02
Miljø- og teknisk utvalgs innstilling
Innstilling
Behandlet

Kommunestyret godkjenner vesentlig endring av reguleringsplan for Randvik II i medhold av § 12- 12 i plan- og bygningsloven. 

Foreslåtte endringer bør sees på i sammenheng med planer for den gamle barnehagen. Ber fagfolk i kommunen om å vurdere dette. Det er viktig at foreslåtte endringer ikke kommer i veien for planer for «barnehagen». 

 

Begrunnelse: 

Kommuneplan 

 

Reguleringsplanen for Randvik II er fra 1973 og legger opp til 1 parkeringsplass for hver boenhet på felles parkeringsareal. Det er 45 boliger i området, men kun 40 tilgjengelige parkeringsplasser. Mye har i tillegg skjedd siden planen ble vedtatt og flere familier har nå mer enn 1 bil. En endring som åpner for 15 nye plasser vil helt klart gjøre boligfeltet mer attraktivt og slik sett iht. kommuneplanens satsningsområdet «Attraktivitet».  

Folkehelse og levekår 

 

Arealet som berøres er på kun 300 m2 og ligger helt i kanten av den eksisterende internveien. En omregulering til parkering endrer ikke dagens bruk. Problemet med at biler parkeres langs veien og faren for trafikkfarlige situasjoner som følge av dette, reduseres. Endringen åpner for noe mer trafikk inn i byggefeltet, men antallet plasser er begrenset. Det aktuelle friområdet benyttes ikke til friluftsaktiviteter, eller andre aktiviteter, og fungerer først og fremst som en grønn lunge og en buffer for å redusere innsyn mellom rekkehusbebyggelsen. Som en kompensasjon skal områdene som ikke berøres av omreguleringen ryddes av velforeningen for å gjøre disse mer tilgjengelige og attraktive.  

Klima og miljø 

 

Arealet som ønskes benyttet til parkering er forholdsvis flatt, og kan opparbeides uten større terrenginngrep. Endringen har slik sett ingen vesentlig betydning mht. klima- og miljø. Noe vegetasjon må fjernes, men dette berører i liten grad det resterende friområdet. To mindre parkeringsareal vil heller ikke redusere det sammenhengende friområdet ned mot Randvikstranda.  

Naturmiljø 

 

Det er ikke registrert noen viktige eller prioriterte arter i området. 

Vedlegg

Les mer