← Tilbake

Sak 29/24 - Tertialrapport 1. tertial

01
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Behandlet
Tas til orientering.

Vedlegg

Les mer
02
Tilleggsforslag fra A. Kleppe (INP)
Tilleggsforslag
Behandlet

Vi er gjort kjent med at administrasjonen jobber med å skaffe lokaler til «Snakk med oss» for Mental helse.

«Snakk med oss» er et lavterskeltilbud hvor man kommer og har en samtale hvor hensikten er å kunne gi råd og bistand, eller å bistå med å hjelpe vedkommende til rett hjelp fra helsevesenet.

Det kan også dreie seg om enkel praktisk bistand, f.eks å bli med i et NAV-møte. 

 

INP, Høyre, FrP, KrF og Venstre ønsker å få iverksatt tilbudet så snart det lar seg gjøre. I første rekke for å bidra til tidlig innsats (Agenda Kaupang).

 

Vedtak: 

Det bevilges 15.000,- fra utvalgets disposisjonsfond for å dekke timeleie av lokaler til «Snakk med oss» frem til nyttår 2024/25.

 

Administrasjonen fortsetter jobben med å skaffe hensiktsmessige lokaler i tråd med vedtak.

 

Mvh Andreas G Kleppe

Vedlegg

Les mer
03
Oversendelsesforslag fra H, FrP, KrF og INP
Oversendelsesforslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Industri- og Næringspartiet
Behandlet

Utvalget er bekymret for at Skien rangeres høyt på flere negative statistikker nasjonalt. 

Vi har ulike utfordringer som høy grad av barnefattigdom, lange køer for rask psykisk helsehjelp, negativ trend på ungdomskriminalitet, stort utenforskap og ikke minst et skyhøyt sykefravær. 

Ingen enkeltpolitikere eller enkeltutvalg vil klare å løse overnevnte utfordringer alene. Derfor foreslås det at vi starter et arbeid som skal legge grunnlaget for en helhetlig satsing på lokalmiljøene i vår by. Dette arbeidet ledes av kultur og fritid/UIFK. Målet med satsingen kan være følgende:

• Utvikle gode og aktive bydeler som driftes og utvikles av lokale ildsjeler representert av frivillige/ideelle organisasjoner og idrettslag. 

Vi ønsker å se på muligheter for om bydelene kan involveres slik at de kan bidra innen områder som integrering, motvirkning av utenforskap og forebyggende psykisk helse som en samarbeidspartner.

Vi vil jobbe for å oppmuntre til at bydelene skal ha et formalisert samarbeid med lokale krefter som skoler, barnehager, sykehjem, idrettslag etc.

Videre så foreslås det:

 

• En studietur til eksempelvis Drammen som har lykkes med både områdesatsing og en solid satsing på idrettslagene gjennom et veldrevet og godt etablert idrettsråd. 

• Det foreslås å invitere inn aktuelle ressurspersoner i byen til møte med politikk og administrasjon for å samle informasjon. 

• Det etableres en større arbeidsgruppe bestående av medlemmer på tvers av utvalgene som skal være pådrivere for prosessen.

 

Vi anerkjenner arbeidet som allerede blir gjort av blant annet nærmiljøsenterne, frivillighetssentralene og bydelshusene. 

Deres arbeid er viktig, og deres kompetanse må sikres i denne satsingen. 

Satsingen skal forsterke og sørge for inkluderende bydeler, brobygging mellom innbyggere, ved å skape arenaer for dialog, samarbeid og fellesskap.

Vedlegg

Les mer
04
Forslag fra H, FrP, V, KrF og INP
Forslag
På vegne av Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Industri- og Næringspartiet
Trukket

Innledning

Skien Kommune har en svært god og organisert tjeneste i enhet for Psykisk helse og Livsmestring.

Utvalg for helse og velferd får jevnlig god informasjon om arbeidet som gjøres innen området. Enheten er og blir en viktig og koordinerende «motor» i arbeide med psykisk helse og livsmestring.Utvalg for helse og velferd ønsker gjennom vårt forslag å signalisere tydelig at vi heier på tjenesten, og ønsker å bidra til at verktøykassen kan utvides for å styrke tilbudene ytterligere.

Forslag

Utvalg for Helse og velferd mener tjenesten trenger ulike type ressurser for å møte behovet blant våre innbyggere på gruppe og individnivå.Utvalget er positive til kjøp av tjenester fra kvalitetssikrede, private og ideelle tjenesteleverandører i større omfang enn dagens. Kjøp av tjenester kan av flere grunner være hensiktsmessig, både for generelt å sikre variasjon og mangfold i et forebyggende tjenestetilbud og også for å korte ventelister.Utvalg for helse og velferd ber administrasjonen om å se på nye lavterskel tilbud og igangsette et pilotprosjekt med et begrenset antall deltakere. Prosjektet skal være en kilde til informasjonsinnhenting, der målet er å utvikle tjenesten for å kunne tilby tjenester så tidlig som mulig.Enhet for psykisk helse og livsmestring med sin faglige bakgrunn velger ut kandidater til pilotprosjektet.Utvalget ber om sak tilbake hvordan prosjektet skal gjennomføres, med økonomiske konsekvenser.Dersom dette vurderes aktuelt. Utvalget vil deretter be formannskapet bevilge friske midler til dette formålet.

Pilotprosjektet evalueres etter endt prosjektperiode og kommer som sak tilbake til utvalget. 

Pilotprosjektet skal evalueres og erfaringene skal brukes som grunnlag for ev. å ta dette videre som en ordinær del av tjenestetilbudet.

Vedlegg

Les mer