Resultat av votering

Valg av representanter til kommunekomite for NRK TV-aksjonen 2024

Votering er ferdig i denne saken.

11:51 Ordførers innstilling:

  1. Utvalg for oppvekst velger en representant til kommunekomite for tv-aksjonen 2024
    • Utvalg for kultur, idrett, friluftsliv og frivillighet velger to representanter til kommunekomite for tv-aksjonen 2024.

      Enstemmig vedtatt

      11:51 Forslag fra Ap, MDG, SV og Sp

      Espen J. Gottschal foreslås som medlem i kommunekomiteen for NRK TV- aksjonen 2024.

      Enstemmig vedtatt

      11:51 Forslag fra H, KrF, FrP og INP

      TV-aksjonen er et viktig arrangement og har blitt arrangert siden 1974, og regnes som verdens største dugnad. De frivillige innsamlerne, kjent som bøssebærere, er hjørnesteinen i TV-aksjonen. Tiden som legges ned i dette arbeidet er uvurderlig, fordi det fremmer samhold, empati og fellesskap. Gjennom denne innsats viser vi spesielt våre unge hvor viktig det er å stå sammen for å hjelpe andre og viktigheten av innsats for andre. Tv-aksjonen bidrar også til å styrke nærmiljøene i byen vår og mange FAUèr og frivillige har bidratt godt i dette arbeidet for å engasjere barn og foreldre i bydelene.

      1: UIFK foreslår Tonje Sørensen (frp) i kommunekomite for tv-aksjonen

      2: FAU'ene, idrettslag og lokalutvalg oppfordres til å arrangere tilstelninger, og innsamlingen ellers gjennomføres ved bruk av Vipps eller bøsser. Viktig at gratisprinsippet ikke utfordres dersom det skal arrangeres tilstelninger i regi av skolene eller i skoletiden.

      3: Det oppfordres til en hybrid løsning, slik at de som ønsker å gå med bøsser får mulighet til dette. For eksempel kan bydelshusene og frivillighetssentraler ha bøssekafeer i bydelene for å samle folk om en god sak, også dem som ikke har mulighet til å bruke Vipps.

      3: Administrasjon oppfordrer arrangører innen idrett og kultur til å fokusere på tv-aksjonen på aksjonsdagen dersom de skal ha arrangement denne dagen.

      Enstemmig vedtatt