← Tilbake

Sak 32/24 - Samarbeidsavtaler med toppidretten

01
Forslag fra KrF, H, FrP og INP
Forslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Industri- og Næringspartiet
Behandlet
avtaler og økonomi håndteres i dag ulikt selv om Grenland har en felles toppidrettsstrategi. Det bør søkes dialog med de andre kommunene i Grenland for om mulig å finne frem til et samarbeid om avtaler med de aktuelle klubber og utøvere som omfattes av strategien. Utvalget ønsker belyst muligheter for å få på plass en slik dialog.

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra H. E. Askjer (KrF)
Forslag
Publisert
Bystyret har i budsjettet avsatt kr 300 000,- til samarbeidsavtaler. UIFK vedtar å dele midlene på de tre lagene i toppen: Odds ballklubb, Gjerpen HK og Odd kvinner. Samarbeidsavtaler med de tre klubbene bes utarbeidet av administrasjonen.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra Ap, Sp, MDG og SV
Forslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Publisert
  1. UIFK anbefaler at kommunen inngår tre likelydende samarbeidsavtaler på dagens økonomiske nivå som er 145 000 til hver klubb. Da det avsatte beløpet i budsjettet som kjent er kr. 300 000 oversendes saken til formannskapet. Det betyr at formannskapet må ta stilling til om all toppidrett videre skal prioriteres like høyt som i dag og selv forestå bevilling av et beløp fra formannskapets disposisjonskonto som gjør det mulig å inngå samarbeidsavtaler med et tilsvarende økonomisk nivå som dagens/eksisterende avtaler.
    • UIFK viser til Toppidrettsstrategien for Grenland og at idretten ikke forholder seg til kommunegrensene, men samarbeider på tvers av disse. Grenland topphåndball er i henhold til Toppidrettsstrategien et samarbeid mellom Urædd håndball og Herkules håndball med målsetting om å etablere klubben på et toppnivå i Norge. Toppidrett på tvers av kommunegrenser faller dessverre ikke inn under kommunens prinsipper for samarbeidsavtaler, selv om Toppidrettsstrategien fastslår at kommunene skal være økonomisk bidragsytere. UIFK ber derfor administrasjonen fremme en sak med endringer av prinsippene for inngåelser av samarbeidsavtaler slik at toppidrettslag hjemmehørende i Skien, men formelt registrert i annen Grenlandskommune, faller inn under ordningen.
      • UIFK anbefaler allikevel formannskapet bevilge et beløp fra disposisjonskontoen til Grenland Topphåndhåndballklubb på kr. 75 000 og at det etter dette inngås en samarbeidsavtale.

        Vedlegg

        Les mer
        04
        Kommunedirektørens innstilling:
        Innstilling
        Publisert
        Som oppfølging av toppidrettsstrategien inngår Skien kommune samarbeidsavtale med Odd kvinner. Tiltaket finansieres av budsjetterte midler til samarbeidsavtaler toppidrett.

        Vedlegg

        Les mer
        05
        Forslag fra H, KrF, FrP og INP
        Forslag
        På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Industri- og Næringspartiet
        Publisert
        UIFK har fått saken om samarbeidsavtaler med toppidretten i retur fra Formannskapet. I vedtaket fra utvalgets forrige møte var også Grenland topphåndballen med i samme sak. UIFK synes det er viktig at det lokalt også satses på jenter i fotballen. Derfor foreslår UIFK at det bevilges 50 000 kroner fra utvalgets disposisjonskonto til Odds kvinner. Vi håper også at de andre Grenlandskommunene bidrar til denne satsningen.

        Vedlegg

        Les mer