Forslag

Ny Bystrategi for Grenland 2024 - 2035

01
Forslag fra K. Hansen (FrP)
Forslag
Behandlet
Saken utsettes.

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra Ap, R, SV, UAV, MDG og Sp
Forslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet, Uavhengig og Arbeiderpartiet
Behandlet
Administrasjonen bes lage en sak som redegjør for kriteriene til en kompensasjonsordning for lavinntektsfamilier. Ordningen må være søkbar på lik linje med den Skien kommune hadde tidligere i fase 1. Summen som må legges inn i forbindelse med budsjettarbeidet for 2025. Administrasjonen bes utarbeidet et forslag til hvordan man sikrer at de som vil ha krav på støtte blir opplyst om dette.

Vedlegg

Les mer
03
Formannskapets innstilling
Innstilling
Behandlet
  1. Bystrategi Grenland 2024-2035» legges til grunn for Bypakke Grenland fase 2 og videre arbeid med fylkeskommunens og kommunenes øvrige virkemidler. Oppfølgingen av strategien med helhetlig virkemiddelbruk skal bidra til at nullvekstmålet nås. 
    • Kommunene Skien, Porsgrunn, Siljan og Telemark fylkeskommune søker om ny belønningsavtale med staten for perioden 2025-2028 med bakgrunn i bystrategien, lokale vedtak av fase 2 og forslag til fordeling av midler som vist i saken.
      • Byområdet anmoder staten om å initiere forhandlinger om byvekstavtale så snart proposisjonen for Bypakke Grenland fase 2 er vedtatt i Stortinget. 
         Følgende følger saken:
        • Skien kommune skal fortsatt holde trykket oppe på å få realisert ny RV36 gjennom bybåndet.
          • Intercity må fortsatt terminere i Skien, ikke i Porsgrunn.
            • Busstilbudet i Skien nord, Skien øst, Åfoss og Skotfoss må ytterligere forbedres.
              • I forbindelse med innføring av en Bypakke 2 innføres en søkbar kompensasjonsordning, for folk som har behov for økonomisk hjelp til å betale bomutgifter.

                Vedlegg

                Les mer