← Tilbake

Sak 37/24 - Tertialrapport 1. tertial

01
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Behandlet
Tertialrapport 1. tertial tas til orientering

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra Sp, R, Ap og SV
Forslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet

Ap, SV, SP, MDG og R vil på bakgrunn av tertialrapporten gi følgende signaler til arbeidet videre:

A) Rapporteringskrav for byggeprosjekter må forbedres.

 

B) NAV må integreres tettere på kommunens ordinære drift, modell fra Horten bør gjøres kjent politisk og administrativt

 

C) Det skal utvikles en helheltlig plan mot familiefattigdom på tvers av alle kommunalområder

 

D) Prosjekter knyttet til å øke grunnbemanning på kommunale enheter for å redusere variabel lønn bør prioriteres videre.

 

E) Det gjennomføres en åpen høring om ungdomskriminalitet og forebyggende arbeid. Det er av vesentlig betydning at man her lytter til fagfolka som jobber direkte med barn og unge, det være seg for eksempel i politiet, barnevern, barne- og ungdomsskole, NAV, frivilligheten og helsestasjonen for ungdom. Resultatet av en slik høring bør ende opp i en konkret plan for hvordan Skien skal ivareta ungdommen vår. Vi kan ikke akseptere at barn og unge i Skien ikke ivaretas godt nok i byen vår, og at miljøer med rus og kriminalitet oppleves som de miljøene som inkluderer dem best.

 

F) Det er viktig å ha en gjennomgang av all drift og forbruk i en tid hvor det er behov for innsparingstiltak. Det må foretas en gjennomgang av kommunens avtaler med eksterne aktører, samt fremlegges en oversikt over forbruk av innleide tjenester til vedlikehold av offentlige bygg. 

 

G) Mange elevassistenter jobber ufrivillig deltid innenfor oppvekst. Dette fordi man i utgangspunktet følger elevenes skoleår. Det bør iverksettes piloter hvor man tester ut ulike kombinasjonsstillinger, feks mellom skole og team fritid/kultur, slik at de som ønsker det kan få tilbud om heltidssstilling. 

Vedlegg

Les mer