Forslag

Tertialrapport 1. tertial

01
Formannskapets innstilling
Innstilling
Behandlet
Tertialrapport 1. tertial tas til orientering

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra Sp, Ap, SV, R og MDG
Forslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet
A) Rapporteringskrav for byggeprosjekter må forbedres.B) NAV må integreres tettere på kommunens ordinære drift, modell fra Horten bør gjøreskjent politisk og administrativtD) Prosjekter knyttet til å øke grunnbemanning på kommunale enheter for å redusere variabellønn bør prioriteres videre.E) Det gjennomføres en åpen høring om ungdomskriminalitet og forebyggende arbeid. Det erav vesentlig betydning at man her lytter til fagfolka som jobber direkte med barn og unge, detvære seg for eksempel i politiet, barnevern, barne- og ungdomsskole, NAV, frivilligheten oghelsestasjonen for ungdom. Resultatet av en slik høring bør ende opp i en konkret plan forhvordan Skien skal ivareta ungdommen vår. Vi kan ikke akseptere at barn og unge i Skienikke ivaretas godt nok i byen vår, og at miljøer med rus og kriminalitet oppleves som demiljøene som inkluderer dem best.F) Det er viktig å ha en gjennomgang av all drift og forbruk i en tid hvor det er behov forinnsparingstiltak. Det må foretas en gjennomgang av kommunens avtaler med eksterneaktører, samt fremlegges en oversikt over forbruk av innleide tjenester til vedlikehold avoffentlige bygg.G) Mange elevassistenter jobber ufrivillig deltid innenfor oppvekst. Dette fordi man iutgangspunktet følger elevenes skoleår. Det bør iverksettes piloter hvor man tester ut ulikekombinasjonsstillinger, feks mellom skole og team fritid/kultur, slik at de som ønsker det kanfå tilbud om heltidssstilling.

Vedlegg

Les mer
03
Tilleggsforslag fra Ap, SV, MDG og Sp
Tilleggsforslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet
Med prognose på minus 15,1 mill innen oppvekstområdet er det viktig at tiltak og innsparingene ut 2024 ikke rammer tilbudene til de mest sårbare barn og unge. Fraværet blant lærere har økt i 2024. UOPP ber adm sikre at fraværet ikke går utover de antall lovpålagte undervisningstimene til elevene.

Vedlegg

Les mer
04
Oversendelsesforslag fra H. Berg-Hanssen (H)
Oversendelsesforslag
Publisert
OVERSENDELSESFORSLAGKan Ordfører ta et initiativ til å se på muligheten for at vi kan få en jevnere økonomirapportering. Både på overordnet nivå, men også inne for de enkelte kommunalrådene.Jeg ser for meg at vi har en «enkel» økonomirapport hver 2. måned, og en fyldigere rapport, med orienteringer og statuser, som dagens tertialrapport 2-4 ganger pr år.
  1. Kan ordfører ta et initiativ til, i samarbeid med kommunedirektøren å få en hyppigere/jevnere økonomirapportering enn i dag
    • Kan ordfører sammen med kommunaldirektøren finne en rapporteringsform som er lettere, også for ikke regnskapskyndige, å forstå. (Språk, ord og utrykk)

      Vedlegg

      Les mer