← Tilbake

Sak 99/24 - Forslag til planstrategi 2024 - 2027

01
Endringsforslag fra SV og MDG
Endringsforslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne
Behandlet
Punkt 3 i Formannskapets innstilling endres til:Klima og energiplan gjennomføres som vist i Kommunedirektørens forslag til Skien kommunes planstrategi 2024-2027, med oppstart i 2024 og vedtak 2025. Rullering av kommuneplanens arealdel fremskyndes ikke til 2025.

Vedlegg

Les mer
02
Tilleggsforslag fra G. Søvde (V)
Tilleggsforslag
Behandlet
Klima og energiplanen og naturmangfoldsloven skal vedtas før ferdigstilling av rulleringen av arealplanen i forhold til næring, bolig, handel.

Vedlegg

Les mer
03
Endringsforslag fra H, FrP og KrF
Endringsforslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet
Behandlet

Nytt punkt 3 (fjernet V som medforslagsstiller):

 Rullering av næringsarealer i kommuneplanens arealdel startes opp høsten 2024 og ferdigstilles så snart det er praktisk mulig ved faglige og politisk behandling.

Det ligger et godt grunnlag fra arbeidet med kommunes arealdel som nylig er vedtatt som bør danne hovedgrunnlag for vurderingene.

Arealformål handel og nye handelsbegreper som ikke er omfattet av nåværende plan tas inn i dette arbeidet.

En begrenset rullering av bolig tas inn i med utgangspunkt i områder som var til vurdering i nylig vedtatt kommuneplanens arealdel.

3.1 Oppstart av full rullering av kommuneplanens areal tas stilling til i 2026/27 der overordnede regionale/statlige føringer vil kunne gi føringer for det videre arbeidet med arealdisponering.

En ny rullering av kommuneplanens arealdel vil måtte ta opp i seg de føringer og det arbeid som Agenda Kaupang har identifisert, som nye boformer/omsorgsboliger og seniorboliger samt boliger med sosial profil i bydelene.

En eventuell endring i skolestruktur eller demografiutvikling vil også kunne påvirke fremtidig arbeid ved rullering av kommuneplanens arealdel.

3.2 Klima/energi: Det bør utarbeides en egen temaplan for energiproduksjon. Temaplanen bør identifisere hvilke energiformer og hvilke arealer som er egnet. Tidsaspektet for et slik arbeid avklares i planperioden.Klima- og energiplanen og naturmangfoldsplanen gjennomføres som planlagt.

Vedlegg

Les mer
04
Endringsforslag fra SV, R, Sp, Ap og MDG
Endringsforslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet
Plan for inkludering og kvalifisering endres til Plan for inkludering, kvalifisering og fattigdomsbekjempelse, i tråd med det oppsummerende notatet fra kommunedirektøren.

Vedlegg

Les mer
05
Formannskapets innstilling
Innstilling
Publisert
  1. Forslag til vedtak av kommunal planstrategi gjøres offentlig før Bystyrets behandling, jf. plan- og bygningslovens § 10-1. 
    • Forslaget legges frem til politisk behandling i råd og utvalg før behandling i Bystyret. 
      • Rullering av kommunedelplanens arealdel fremskyndes til 2025. 
        • Tilleggspunkt: Begrenset revidering av arealdelen med tanke på næringsarealer og boligarealer.
          1. SLT-handlingsplan fremskyndes, og prioriteres i 2024. 
            • Under avsnittet demografi, rekrutteringsutfordringer og utenforskap i planforslaget tas det inn følgende: 
              • Utjevning av de økonomiske og sosiale forskjellene skal være et mål og en del av planstrategien, samt inneholde en oversikt over fattigdomsproblemene som Skien kommune står overfor. Bekjempelsen av barnefattigdom og familiefattigdom skal være med som en egen målsetting hvor fattigdomsbekjempende- og   fattigdomslindrende tiltak belyses som en del av det videre arbeidet.
                1. Under avsnittet om boligstrategi i planforslaget tas det inn følgende: 
                  • Rimelige leie- og selveierboliger skal være en del av planens mål om en bærekraftig boligutvikling i Skien. Det kommende planarbeidet skal belyse aktuelle, ulike modeller innenfor begrepene sosial boligbygging/allmennboliger/Den tredje boligsektor.

                    Vedlegg

                    Les mer