Forslag

Kommunedelplan for Skien sentrum 2024-2036. Førstegangsbehandling

01
Endringsforslag fra M. Osman (R)
Endringsforslag
Behandlet
Endringsforslag fra Rødt v/Mona Osman:1.Byggehøyder for felt S-1 LietorvetHensynet til Skien kirkes rolle i dette bylandskapet må sikres mot ytterligere forstyrrelser. Byggehøyden økes ikke.2.Byggehøyder for felt S-4a, S-4b ArkadenI tråd med føringene i Kulturhistorisk stedsanalyse (DIVE) og byformveilederen for Skien økes ikke byggehøydene.

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra FrP, H og KrF
Forslag
På vegne av Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet
Behandlet
1. Kvartalene fra Kaffehuset-Torggt-Henrik Ibsens gate til Prinsensgt i vest, til Skistredet i nord settes høgder til 6 etasjer. Bebyggelse i dette området er definert som murbyen, området bærer preg av bebyggelse som trenger betydelig renovering og opprustning og med takflater som visuelt er meget skjemmende.Byggehøgder i området vil være gjenstand for vurdering frem mot sluttbehandling av plan.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra FrP
Forslag
På vegne av Fremskrittspartiet
Behandlet
Frp tar opp Venstres forslag fra Teknisk utvalg:Det vurderes fram til 2.gangs behandling å ta ut ordningen med at det kan pålegges utbygger å frikjøpe for manglende mulighet for parkeringsplasser og/eller lekeplasser på egen eiendom.

Vedlegg

Les mer
04
Tilleggsforslag fra Ap, Sp og SV
Tilleggsforslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet
Skien sentrum engasjerer. Å legge til rette for et attraktivt bysentra er sentrumsplanens aller viktigste målsetting, og krever en betydelig innsats. Skien kommune skal kjennetegnes som en offensiv, fremoverlent kommune som er på tilbudssida for mennesker, bedrifter og organisasjoner som ønsker å etablere og/eller utvikle seg i sentrum.
  1. Skien kommune skal fortsatt ha som definert mål, at offentlige arbeidsplasser både lokale, regionale og nasjonale – skal først vurderes i sentrum. Ved behov må formannskapet involveres for å påvirke prosesser i favør Skien sentrum.
    • Næringsdrivende i sentrum har hatt, og står foran lange perioder med stengte veier og endret infrastruktur. Næringsfondet bes utrede om næringsdrivende i sentrum kan være et definert målområde for fondet, spesielt i kommende byggeperiode for Torggata og Telemarksgata.
      • Lekeplasser og småbarnsfamilier genererer aktivitet. Det må jobbes særskilt med bosetting av aldersgruppen 20-40 år i sentrum.
        • Konserter, nasjonale eller internasjonale arrangementer på storskjerm, julemesser, foodtrucks, bruktmarked mv. er en god måte å stimulere til aktivitet i murbyen. Skien kommune skal sikre en systematisk dialog med Skien-by, samt utrede hvordan man kan øke antall arrangementer i sentrum ytterligere, basert på erfaring fra andre bysentra.

          Vedlegg

          Les mer
          05
          Tilleggsforslag fra R
          Tilleggsforslag
          På vegne av Rødt
          Behandlet
          Tilleggsforslag fra Rødt v/ Mona Osman: Rødt Skien ønsker ikke mer utbygging og privatisering av vannfronten i sentrum, og ønsker at det settes strek for dette i den nye arealdelplanen. Dette er også helt i tråd med Kystverkets innspill til behandlingen, der det heter: «Skiensvassdraget er av stor betydning for lokal og regional næringsvirksomhet. Det er viktig at kommunen vektlegger næringsvirksomhet som er avhengig av Skiensvassdraget i arbeidet med kommunedelplanen. Det må ikke legges til rette for arealbruk som kan snevre inn farvannet.»Tilleggsforslag:1: I planområdet tillates ikke bygging/utbygging på kunstige øyer, halvøyer eller annen konstruert byggegrunn i vannet.

          Vedlegg

          Les mer
          06
          Endringsforslag fra R
          Endringsforslag
          På vegne av Rødt
          Behandlet
          Endringsforslag fra Rødt v/Mona Osman:Bestemmelser og retningslinjer, 1.10.3.1, byggegrenser langs vann og vassdrag:Det tillates som hovedregel ikke tiltak etter plan- og bygningsloven § 20-1 nærmere vann og vassdrag enn 20 meter. Der det fysisk ikke er mulig å opprettholde 20-metersgrensen, skal tillatelse kunne gis for tiltak inntil 10 meter fra vann- og vassdrag såfremt allmennhetens tilgang langs vannfronten opprettholdes etter gjeldene krav til bredde og universell tilgjengelighet.

          Vedlegg

          Les mer
          07
          Forslag fra H. E. Askjer (KrF)
          Forslag
          Behandlet

          Ombygging av Infrastruktur i sentrum vil i lange perioder begrense innsyn, og tilgang for næringsdrivende og forretninger.

          Administrasjonen bes utrede hvordan prosjektene kan kalkulere eller innarbeide midler og sette av ressurser til å begrense skadevirkningene mest mulig.

          Tiltak kan være gangtunneler, bannere som profilerer virksomheter som berøres og gode henvisninger for kunder og ekstra belysning med mer.

          Vedlegg

          Les mer
          08
          Forslag fra H
          Forslag
          På vegne av Høyre
          Trukket
          Fremsetter Kommunedirektørens opprinnelige forslag til vedtak.

          Vedlegg

          Les mer
          09
          Endringsforslag fra H
          Endringsforslag
          På vegne av Høyre
          Behandlet
          Pkt 5 Utvalg for teknisk sektorTillegg på slutten av pkt 5.’…eller andre sentrumsnære områder.’

          Vedlegg

          Les mer
          10
          Innstilling fra utvalg for teknisk sektor
          Innstilling
          Behandlet
          1. Forslag til kommunedelplan for Skien sentrum 2024 – 2036 med plankart, planbestemmelser, planbeskrivelse, inkludert konsekvensutredning, sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn, jf. pbl § 11-4.
            • Fram til sluttbehandling skal det vurderes om arealet, unntatt bebyggelsen, i Brekkeparken skal endre formål til grønnstruktur park.
              • Fram til sluttbehandling skal det vurderes minimumskrav, eller et intervall mellom minimumskrav og maksimumskrav, til parkering for bolig.
                • Skien kommune gjør en utreding på en større innfartsparkering utenfor sentrum type Gjerpen/Moflata for å bøte på færre parkeringer i sentrum.
                  • Etterhvert som Jernbanebrygga blir bygget ut vil det bli færre langtidsparkeringsplasser i sentrum. UTS ønsker å få vurdert å bygge et parkeringshus på Marensro.
                    • Endring i reguleringsplan for Klosterøya, plan ID 960: Felt 17 tas ut av reguleringsplanen.

                      Vedlegg

                      Les mer