Forslag

Sysselsetting og innvandrere

01
Forslag fra H. Røsholt (H)
Forslag
Behandlet
Når de nye tallene blir publisert ønskes en oversikt over hvor mange familier på sosialstønad som har over 3 barn, og om det antallet er gjennomsnittlig ifl til kostragruppen vår og landsgjennomsnittet.

Vedlegg

Les mer
02
Innstilling fra utvalg for inkludering, frivillighet og kultur
Innstilling
Behandlet
Saken tas til orientering og som grunnlag for kommunens videre arbeid med inkludering og kvalifisering.
  1. Vi ber Administrasjonen innhente oppdatert statistikk fra SSB som gjelder flyktninggrupper og sysselsetting med hovedfokus på Skien sammenlignet med nasjonale og regionale tall, Ref. fig. 1- 6 i sak 35/24 Sysselsetting og innvandrere. Fersk statistikk er viktig som beslutningsgrunnlag for tiltak opp mot høstens budsjettbehandling.
    • Kvalifisering av innvandrerkvinner til arbeidslivet er et viktig fokusområdet, ber om at administrasjon setter søkelys på denne gruppen som er nevnt i rapporten. Ber om at administrasjon jobber systematisk for å forbedre resultater. Vi ser samskapning mellom NAV, KIE, frivillighet, ideelle organisasjoner og sosiale entreprenører er grunnleggende i dette arbeidet.

      Vedlegg

      Les mer
      03
      Forslag fra T. Tvedt (Ap)
      Forslag
      Behandlet
      Hvor mange innvandrere i Skien ønsker 100 prosent arbeid, men har deltidsstilling

      Vedlegg

      Les mer
      04
      Tilleggsforslag fra Ap
      Tilleggsforslag
      På vegne av Arbeiderpartiet
      Behandlet
      Det er et beviselig faktum at ansettelser i Grenland og områder rundt ofte er basert på etablerte tilknytninger og kjennskap. Det er for eksempel proporsjonalt færre med annerledesklingende navn som blir innkalt på intervju. Ordfører bes legge tilrette for at strukturelle utfordringer ved ansettelser av innvandrere, settes på agendaen for næringsforum.

      Vedlegg

      Les mer