← Tilbake

Sak 142/24 - Høring av forslag til Telemarksplanen - Regional plantsrategi for Telemark 2024-2028

01
Forslag fra FrP
Forslag
På vegne av Fremskrittspartiet
Behandlet
Skien Bystyre vil avvikle ATP Grenland. Planen legger store begrensninger på det kommunale selvstyret i areal utviklingen og annen utvikling av kommunen. Skien kommune ønsker å ha størst mulig grad av selvstyre, uten innblanding fra andre forvaltningsorgan.Fylkeskommunen har vist at den ikke evner å ha en «overkommune» rolle, noe som heller ikke er ønskelig. Viser til riksvei 36 og økt konkurranse mellom kommunene i Grenland.

Vedlegg

Les mer
02
Ordførers innstilling
Innstilling
Behandlet
Saken tas til orientering.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra KrF, H og V
Forslag
På vegne av Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti
Behandlet
1:  Skien kommune ber om at planforslaget inkluderer et fokus på samspill med frivilligheten.2: Regional plan for Hardangervidda: Utviklingen rundt Hardangervidda bidrar til kritisk press på ulike arter. Planen bør ta opp hvordan kommuner med grenser til Hardangervidda nasjonalpark sammen kan dempe presset på naturmangfold og dyreliv.3: Bevaring av kystkulturen bør få økt fokus og landskapsvern ved kysten må få oppmerksomhet i planen.

Vedlegg

Les mer
04
Forslag fra H. Haraldsen (Ap)
Forslag
Behandlet
1.Telemark fylkeskommune må ta større ansvar i å utvikle alternative energikilder.2.Telemark skal være et lokomotiv i utvikling av gode skoleløp for håndverksfagene. 3 Telemark må ta styringen i utviklingen av næringspolitikken, der Grenland er motoren i Telemark

Vedlegg

Les mer
05
Forslag fra T. Ballestad (Sp)
Forslag
Behandlet
Det bør tas sikte på å rullerer landbruksplanen samt utarbeide en egen landbruksstategi for Telemark.

Vedlegg

Les mer