Pkt. 1
Helse og velferds driftsramme økes med kr 12 mill i 2025 for å etablere en bedre pasientflyt og avhjelpe situasjonen med svært mange overliggerdøgn på sykehuset. Økt driftsramme finansieres ved reduksjon i avsetning til disposisjonsfond.
Pkt. 2
Videre budsjettramme til økt kapasitet og bedret pasientflyt vurderes ifbm budsjett- og økonomiplan for 2026-2029.
Pkt. 3
Innenfor økningen i driftsrammen settes det i drift en avdeling med 9 korttidsplasser på Helsehuset. I tillegg styrkes hjemmetjenestens nattjeneste ved å øke antall bemannede biler fra tre til fire, og saksbehandlerkapasiteten ved Tjenestekontoret utvides for å sikre at pasientflyten ikke begrenses av mangel på rettidige vedtak.
Pkt. 4
Det må tilstrebes, så langt som mulig, å finne ressurser/kompetanse gjennom omdisponeringer og planlagte omorganiseringer/omstillinger internt i Helse og velferd.
Pkt. 5
På investeringsbudsjettet gis det en ramme på kr 1 mill til nødvendige investeringer ved etablering av en avdeling på Helsehuset samt utvidet nattjeneste. Finansieres med bruk av lån fra ubrukte lånemidler tidligere år.
Pkt. 6
Utvalg for helse og velferd ber om følgende for å belyse de økonomiske konsekvensene grundig i saken. For å oppnå dette ber vi om et konkret økonomisk oppsett (gjerne i tabellform) som synliggjør kost/nytte med halvårs- og helårseffekt for følgende tiltak:
Drift av 9 korttidsplasser på Helsehuset
Oppbemanning av Tjenestekontoret
Oppbemanning av natt-tjenesten
Tiltakene har som mål både å forbedre pasientflyten og redusere antall overliggerdøgn som belaster Sykehuset Telemark HF.
Bemanning og arbeidsmengde på Tjenestekontoret
Videre ber vi om at saksfremlegget til bystyrebehandlingen belyser behovet for å øke antall saksbehandlere på Tjenestekontoret. Vi ønsker følgende spørsmål besvart:
Hvor mange ansatte er det totalt på Tjenestekontoret, og hvordan er de ulike oppgavene fordelt?
Hvor mange av disse er saksbehandlere?
På hvilken måte vil en økning av korttidsplasser påvirke arbeidsmengden for de ansatte ?