Forslag

Renovasjon i Grenland - oppsummering

01
Utsettelsesforslag fra H, FrP, R og B
Utsettelsesforslag
Behandlet
Forslag fra H, FrP, Rødt og Byp om utsettelse av behandling av sak 137/21 frem til resultat av pågående test av nedbrytbare poser foreligger.Bystyret vedtok i sak 21/21 den 25/3-21 at RiG skulle iverksette test av nedbrytbare poser i samarbeid med Bjorstaddalen. Bystyret vedtok videre at forsøksperioden skulle ha en varighet på 6-12 måneder for å få med variasjoner i temperatur- og klimaforhold, og forsøkene er nå i gang. Resultatet av denne testen er en del av et større beslutningsgrunnlag for å vurdere om Skien skal slutte seg til et felles sorteringsanlegg og 4 avfallsdunker som de andre Grenlandskommunene nå har vedtatt, eller holde fast på ordningen med optisk sortering og beholde dagens ordning med 3 dunker. Bystyret utsetter sak 137/21 til prøveperioden med nedbrytbare poser er avsluttet og resultatene foreligger.

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra T. Tvedt (AP) på vegne av posisjonen
Forslag
Behandlet
1. Bystyret slutter seg til selskapets forslag til Handlingsprogram 2021-2024, med likeverdig vedtak gjort av de øvrige kommuner i Grenland, sist i Porsgrunn bystyre 20.05.21 sak 24/21. Det innføres egen dunk for matavfall, som også kan inneholde hageavfall som nedfallsfrukt, gress og planterester. Plastsekk for plastavfall hos alle husholdningsabonnenter innføres også. Dersom tømmefrekvens på 14 dager viser seg å være problematisk for abonnenter, skal tømmefrekvensen revurderes etter et år slik at abonnenter uproblematisk mottar en akseptabel tjeneste. Det forutsettes at tiltakene gjennomføres uten økte kostnader for husstandene som følge av dette.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra R og B
Forslag
På vegne av Bypartiet og Rødt
Behandlet
Ved et eventuelt behov for nedbemanning i eller avvikling av Bjorstaddalen Husholdning AS som følge av at de strategiske valga og prioriteringene som Renovasjon i Grenland gjør, skal alle berørte ansatte sikres arbeid med minst like gode lønns- og arbeidsvilkår som de har i dag. Denne garantien skal også omfatte de ansattes pensjonsordning som under en eventuell ny arbeidsgiver skal være den samme eller tilsvarende, med minst like gode ytelser som tidligere avtaler.

Vedlegg

Les mer