Forslag

Høring om deling av Vestfold og Telemark fylkeskommune

01
Kommunedirektørens innstilling i 2 pkt.
Innstilling
Publisert

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra T. Ballestad (FNB)
Forslag
Publisert
På. vegene av Folkets Parti legges det inn to forslag til saken om «Høring om deling av fylket Vestfold og Telemark.1. Skien kommune skal gjennomføre en folkeavstemning. 2. Hvis Skien ikke går inn for å gjennomføre en folkeavstemning anbefaler kommunen at fylke signaliserer at hele fylkesleddet opphører i seg selv, og flytter noen av midlene og oppgaven over til kommunene og stat.Med vennlig hilsen Tommy Ballestad

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra R. Mathisen (R)
Forslag
Publisert
1. Vestfold og Telemark fylkeskommune deles2. En deling er nødvendig for å styrke demokratiet, redusere byråkratiet, gi bedre tjenester, sikre arbeidsplasser, gi et bredt studietibud i nærmiljøet til ungdommen og for å få en best mulig distriktspolitikk

Vedlegg

Les mer
04
Tilleggsforslag fra AP, KrF, SV, V og MDG
Tilleggsforslag
Publisert
Forslag til nytt punkt tre i tillegg til kommunedirektørens innstilling: Dersom fylkeskommunen splittes, så er det en forutsetning at også Statsforvaltaren splittes, og at antallet tapte arbeidsplasser kompenseres fullt ut.

Vedlegg

Les mer
05
Forslag fra FrP
Forslag
På vegne av Fremskrittspartiet
Publisert
Høringsuttalelse Vestfold Telemark Fylkeskommune1. Skien Bystyre er av den oppfatning at det er tilstrekkelig med to forvaltnings nivåer i Norge, Stat og kommune.Skien Bystyre ber om at det norske Storting avvikler fylkeskommunen som forvaltningsnivå, og at det igangsettes arbeid med å fordele oppgaver mellom stat og kommune/er.2. Skien Bystyre ønsker å oppløse Vestfold og Telemark fylkeskommune det forutsettes at Skien og Telemark får tilbake det antall arbeidsplasser fylket og statsforvalter hadde før sammenslåingen.3. Skien Bystyre mener statsforvalter skal følge fylkesgrenser.Skien Frp Bystyregruppen.

Vedlegg

Les mer
06
Forslag fra SP
Forslag
Publisert
Vestfold og Telemark fylkeskommune bør deles og gå tilbake til opprinnelige grenser. Dagens fylkesinndeling har en tydelig skjevfordeling når det gjelder befolkning, med fordel Vestfold. På sikt vil det kunne være svært uheldig for «vårt» fylke, og spesielt øvre del av Telemark.All sammenslåing vil på sikt bidra til sentralisering, det vil også dagens inndeling gjøre, og det vil bli et demokratisk problem fordi hovedtyngden av befolkningen bor i Vestfold.1. Vestfold og Telemark fylkeskommune deles 2. I Telemark skal Statsforvalteren tilbakeføres med alle opprinnelige funksjoner og arbeidsplasser.

Vedlegg

Les mer