Forslag

Bosetting av flyktninger 2022

01
Formannskapets innstilling
Innstilling
Publisert

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra R, MDG og SV
Forslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Miljøpartiet De Grønne
Publisert
Skien kommune gir tilbakemelding til IMDi om at kommunen vil ta imot 1 % av den nasjonale prognosen, det vil si 55 flyktninger i 2022.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra E. Næs (KrF)
Forslag
Publisert
Skien kommune tar anmodningen fra IMDi til etterretning og bosetter 28 flyktninger, herav 4 enslige mindreårige i 2022. Bystyret stiller seg positive til å ta imot flere flyktninger, når behovet er større og IMDI ber om økt bosetting. Skien kommune har tidligere tatt imot flyktninger midt i året etter anmodning fra IMDI. Dersom slik henvendelse også kommer i år vil Bystyret stille seg positiv til dette. Utvalgene og Bystyret ber administrasjonen arbeide målrettet med at flyktninger raskt blir integrert i Skien. Fokus på utdanning, arbeid og deltagelse i samfunnet og arbeidslivet er viktig. Tidlig oppfølging av psykisk helse med bakgrunn i at flyktninger kommer fra områder med uro og krig.

Vedlegg

Les mer
04
Tilleggsforslag fra FrP
Tilleggsforslag
Publisert
Skien kommune har i mange år tatt imot et betydelig antall flyktninger, kommunens utfordring er å få integrert og at nye innbyggere kommer i varig arbeid.Skien kommune ber IMDI, gis føringer der flyktninger som bosettes i Skien skal ha en utdanning og yrkesbakgrunn som raskt lar seg integrere i Skiens samfunnet.

Vedlegg

Les mer