Forslag

Strømstøtte til lokalt næringsliv

01
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Behandlet

Vedlegg

Les mer
02
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Behandlet

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra E. Schäffer (H)
Forslag
Publisert
Skien bystyre krever en snarlig innføring av strøm- støtteordning også for næringslivet! Mange små og mellomstore bedrifter sliter med høye strømregninger. Skien Bystyre mener det er på høy tid at Regjeringen nå innfører en kompensasjonsordning som også gjelder for næringslivet i vintermånedene; en ordning som ligner den som er innført for privathusholdningene, bønder, frivillige organisasjoner og idrettslag. Nylig forlenget Regjeringen ordningen for de private husholdningene ut mars 2023, noe som kan tyde på at det forventes høye strømpriser i en lengre periode fremover.Mange bedrifter har hatt det tøft under Korona-pandemien med flere nedstengninger og smitteverntiltak. Vi kan ikke sitte rolig og akseptere at arbeidsplasser forsvinner som følge av de ekstreme, og trolig langvarig høye strømprisene vi har sett denne vinteren.

Vedlegg

Les mer
04
Forslag fra SP, V, AP, KrF og R
Forslag
Publisert
Bystyre erkjenner at høye kostnader knyttet til energiforbruk vinteren 2021 / 22 medført at mange næringsvirksomheter i Skien opplever redusert lønnsomhet. Høye energiprisene ser også ut til å vedvare i noe tid framover.Det er først og fremst bedrifter med likviditetsutfordringer som henstilles til å søke.Skien bystyre har tidligere og vil fortsatt understreke at Staten har et ansvar for å hensynta og legge til rette for ordninger for næringslivets utfordringer knyttet til høye energipriser.Skien kommune har avsatt administrative ressurser som i noen grad kan bistå virksomheter med å redusere sitt energiforbruk.Strømstøtte til lokalt næringsliv.Kommunedirektørens innstilling1. Skien kommunen setter av en ramme på kr. 10.150.000,- av det ekstraordinære utbyttet fra Skagerak Energi til lokal strømstøtte for private, små og mellomstore virksomheter, hvor kr 150.000,- av disse skal gå til administrasjon av ordningen.2. Skien Næringsfond AS gis fullmakt til å utføre arbeidet med å utforme endelige kriterier til alternativ 3, praktisk løsning for vurdering og tildeling samt rapportering.3. Kostnader ved administrering av oppdraget tas fra endelig avsatt beløp.4. Det forutsetter at bedrifter som mottar støtte ikke tar ut utbytte utover et passende lønnsnivå inneværende år.. 5. Siste linje i punkt 5 i forslag fra Tvedt (Ap) endres til (forslag fra Rødt): Bystyret vil vurdere finansiering av ordningen, når utredning og anbefaling fra kommunedirektøren foreligger.

Vedlegg

Les mer
05
Forslag fra R
Forslag
På vegne av Rødt
Publisert
Skien bystyre ønsker kunnskap om erfaringene med den vedtatte strømstøtte-ordninga. Bystyret ber derfor Skien næringsfond ved de tilgodesette bedriftenes regnskapsavslutning om en rapport som viser hvordan støtten påvirket driftsresultat og egenkapital.

Vedlegg

Les mer
06
Forslag fra R
Forslag
På vegne av Rødt
Publisert
Punkt 4 i forslag fra Tvedt (Ap) endres til: Det forutsettes at bedrifter som mottar støtte ikke tar ut utbytte for regnskapsåret 2022.Siste linje i punkt 5 i forslag fra Tvedt (Ap) endres til: Bystyret vil vurdere finansiering av ordningen, når utredning og anbefaling fra kommunedirektøren foreligger.

Vedlegg

Les mer
07
Forslag fra R
Forslag
På vegne av Rødt
Publisert
Forslag til uttalelse fra bystyret i Skien til regjeringa:Midlertidige støtteordninger og krisepakker er ingen løsning på strømpriskrisa. Nye kriser vil komme. Det norske samfunnet trenger forutsigbar, rimelig og stabil tilgang til "basisvaren" energi. Bystyret i Skien ber derfor om at regjeringa får på plass varige og kraftfulle tiltak for innbyggere og næringsliv i møte med de høye strømprisene. Slike tiltak kan for eksempel være makspris på strøm og strengere regulering av krafteksporten.

Vedlegg

Les mer