Forslag

Tertialrapport 1. tertial 2022

01
Kommunedirektørens innstilling: Tertialrapport for 1. tertial 2022 tas til orientering
Innstilling
Behandlet

Vedlegg

Les mer
02
Tilleggsforslag fra V, SV, AP, KrF, MDG og SP
Tilleggsforslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet
Utvalg for oppvekst (UOPP) vil melde tilbake til kommunedirektøren/ administrasjonen at tertialrapporten i form og innhold gir helhetlig og god innsikt i kommunens drift og satsningsområder.Informasjonen som gis innen vårt tjenesteområde Oppvekst er relevant og tydelig. Administrasjon, ledelse og medarbeidere legger ned stor innsats. Ikke minst på bakgrunn av en krevende tid med fortsatt koronautfordringer, vil UOPP uttrykke stor anerkjennelse for arbeidet som gjøres. UOPP er tilfreds med oppfølging av økonomiplantiltak, våre politiske bestillinger og politiske vedtak i budsjett for 2022. Vi vil særlig framheve hvordan det arbeides ut fra målsettingen om at barn og unge til enhver tid skal oppleve mestring, læring og en meningsfull hverdag i barnehage og skole og også ha varierte og tilgjengelige fritidstilbud. Tverrsektorielt samarbeid og samarbeid med frivillig sektor er viktig for å lykkes. UOPP vil videre peke på viktigheten av at kommunedirektøren følger opp bystyrets vedtak om utenforskap og å utjevne sosial ulikhet. Bystyret har vedtatt at man vil sette ambisiøse mål for å bedre folkehelse og redusere sosiale ulikheter i kommunen . Bystyret og samtlige utvalg arbeider for å motvirke utenforskap og at barn lever i lavinntektsfamilier. UOPP understreker nødvendigheten av å samarbeide på tvers av kommunalområdene for å oppnå dette. UOPP deler administrasjonens bekymring for kommunalområdets økonomiske utfordringer og støtter sterkt opp om utviklingsarbeid som også skal bidra til at gode tjenester kan leveres innen gitte økonomiske rammer. UOPP har forståelse for at utenforliggende hensyn har gjort arbeidet krevende. Vi holder likevel fast ved mål om budsjettbalanse ved årets slutt. Sykefraværet er høyt. UOPP vil påpeke felles ansvar for å bidra til godt arbeidsmiljø, kultur for tilstedeværelse og for pro- aktivt og løsningsorientert IA - arbeid. Vi oppfordrer til å lære på tvers av kommunalområdene og av enheter som lykkes med å etablere en kultur for tilrettelegging , åpenhet og tydelighet og slik oppnår høyt nærvær selv i krevende perioder.

Vedlegg

Les mer
03
Protokolltillegg fra MDG og SV
Protokolltillegg
På vegne av Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne
Trukket
MDG og SV stiller seg kritisk til kommunedirektørens rapportering av målet om 60% klimagassutslipp innen 2030. Klimabudsjett- og regnskap skal i likhet med budsjett og regnskap for kommunens økonomiske situasjon, bidra til måloppnåelse. Vi kan ikke se at rapporteringen til nå viser om målet for 2030 er innen rekkevidde, eller om det er behov for ytterligere tiltak.

Vedlegg

Les mer