Forslag

Høring kommuneplanens samfunnsdel, Skien kommune

01
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Behandlet

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra posisjonen v/Å. G. Bakke (SV)
Forslag
Behandlet
- Bærekraftmål 14: livet under vann blir en del av grønn by (s 8)Satsingsområder (s 7)Grønn by: naturmangfold, matjord, vassdrag og friluftslivDen grønne byen (s 8) Tar vare på naturmangfoldet, matjord, livet under vann og friluftsområderSlik skal vi skape en grønn by (s 10)Vassdrag: Vi skal sørge for at livet under vann blir tatt vare på lik linje som livet på land- s 9 første avsnittDette innebærer blant annet at vi må ha som mål å endre vanene våre, holdningene våre og behovene vår. Arealer til fornybar kraftutvikling blir en utfordring. For å få til dette må vi være modige,…..

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra R
Forslag
På vegne av Rødt
Behandlet
Vi henviser til formuleringene på side 13 «Kommunens viktigste . . . I tillegg har kommunen også et eget ansvar for å bistå vanskeligstilte med bolig. . . . også bruke boligpolitikk aktivt for å fremme byens attraktivitet og befolkningsvekst . . . » foreslår administrasjonen å utrede behovet for en boligstrategi.Rødt foreslår at administrasjonen vurderer å opprette en boligpolitisk kommunedelplan. Det vurderes også om den boligsosiale handlingsplanen bør bakes inn i en eventuell delplan. Begrunnelse:På et så viktig og sentralt område vil en delplan til kommuneplanen være et langt mer styrende og forpliktende dokument enn en strategi/handlingsplan. En boligpolitisk kommunedelplan vil styrke kommunens rolle som boligpolitisk aktør gjennom rollene som premissleverandør, myndighetsutøver, pådriver, samfunnsaktør, boligbygger og tjenesteyter. Aldersvennlig samfunn, side 19 Forslag til nytt punkt:• Bo borte: Vi skal også tilrettelegge for at alle de som ønsker å bo på tradisjonelle sykehjem eller i bofelleskap med heldøgns pleiebemanning, til enhver tid kan få et slikt tilbud. Begrunnelse:Vi mener at kommunen i sin omsorgspolitikk i altfor stor grad forholder seg til påstanden om at «de fleste eldre vil bo hjemme». Vi hevder at forholdsvis mange eldre, når det kommer til stykket, gjerne vil bo på sykehjem eller i tilsvarende omsorgsmessig like trygge bo- og pleietilbud.Vi mener også at kommunen ved å satse på hjemmebaserte tjenester i altfor stor grad baserer seg på mulig bistand fra pårørende.

Vedlegg

Les mer
04
Endringsforslag fra G. Søvde (V)
Endringsforslag
Behandlet
S.14 Endre 5.kulepunkt vedr Barn og unge til: Vi skal tilrettelegge for aktiviteter og møteplasser som gjør sentrum attraktivt for familier, barn og unge.

Vedlegg

Les mer
05
Forslag fra H
Forslag
På vegne av Høyre
Behandlet
Forslag til innspill fra Høyre Innledning: Høyre ønsker at planen tydeliggjøres så det blir en plan for hele kommunen. Skien er både en urban bykommune og en av Telemarks største landbrukskommuner. Det mener vi må vises i plandokumentet. Like viktige som at Skien sentrum er «navet» i vår kommune, er bydelene våre eiker til hjulet. Dette henger sammen, og uansett hvor vi er i Skien, skal det være en god møteplass for barn, unge, voksne og eldre. Vi ber om at administrasjonen innarbeider dette med i dokumentet. Vi har også noen konkrete forslag til endring av ordlyden- Klima:• Mobilitet: Vi skal delta i By strategi Grenland og bidra til et samordnet areal og transportplanlegging som fremmer mobilitet til fots, på sykkel, kollektiv- og næringstransport i hele kommunen. Næring og arbeidsplass:Nåværende punkt:• Næringspolitikk: Vi skal ha en aktiv og forutsigbar næringspolitikkForslag til nytt punkt:• Næringspolitikk: Vi skal ha en god og forutsigbar næringspolitikk som gjør det attraktivt å etablere seg i hele Skien. Trygg oppvekst:Skoleområder: Vi skal åpne og utvikle skoleområdene i hele kommunen, slik at de bli gode sosiale møteplasser, som gir inkluderende lavterskeltilbud til unge.

Vedlegg

Les mer