Forslag

Sluttbehandling kommuneplanens samfunnsdel

01
Formannskapets innstilling
Innstilling
Publisert

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra R
Forslag
På vegne av Rødt
Publisert
109/22 - Sluttbehandling kommuneplanens samfunnsdel, tilleggsforslag fra Rødt.I kapitlet «Aldersvennlig samfunn», nytt punkt:Vi skal også tilrettelegge for at alle de som ønsker å bo på tradisjonelle sykehjem eller i bofellesskap med heldøgns pleiebemanning, til enhver tid og så raskt som mulig kan få et slikt tilbud.Begrunnelse: Vi mener at kommunen i sin omsorgspolitikk i altfor stor grad forholder seg til påstanden om at «de fleste eldre vil bo hjemme». Vi hevder at forholdsvis mange eldre, når det kommer til stykket, gjerne vil bo på sykehjem eller i tilsvarende omsorgsmessig like trygge bo- og pleietilbud. Eldrerådet er blant dem som flere år har advart mot Skiens påtrengende mangel på sykehjemsplasser, noe som helt opplagt også påvirker det kostbare overligger-problemet vi har. Vi mener også at kommunen ved å satse på hjemmebaserte tjenester i altfor stor grad baserer seg på drahjelp fra pårørende.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra Næss på vegne av FrP
Forslag
Publisert
Vi oppfordrer administrasjonen til følgende:1. Samfunnsdelen må reflekteres klarere i kommunens plan- og styringssystemer.2. Samfunnsdelen må bli tydeligere reflektert i underliggende kommuneplaner og andre planer3. Det må bli sammenhengende og målrettet oppfølging av samfunnsdelen gjennom kommunens plan- og styringssystem og måloppnåelsen må rapporteres på.

Vedlegg

Les mer
04
Forslag fra R
Forslag
På vegne av Rødt
Publisert
Forslag fra Rødt Skien til sak 109/22 sluttbehandling kommuneplanens samfunnsdel• Dokumentet kommuneplanens samfunnsdel tydeliggjør og konkretiserer andelen barn som lever i fattigdom i Skien. Begrunnelse: Andelen barn som lever i fattigdom er ikke tydeliggjort i kommuneplanens samfunnsdel. I kommuneplanens samfunnsdel konkretiseres blant annet denne utfordringen « Utfordringen i Skien er at 10.000 personer i arbeidsfør alder verken er under utdanning eller har arbeid».Derfor foreslår Rødt at andelen barn som vokser opp i fattigdom tydeliggjøres i samfunnsdelen.

Vedlegg

Les mer
05
Forslag fra E. K. Nilssen (MDG)
Forslag
Publisert
Jeg mener bystyret bør nyansere vedtaket til formannskapet;«By byttes med kommune der planen omhandler temaer som gjelder hele kommunen»Forslag til vedtak:Vi ber administrasjonen vurdere å bytte ut ordet by med kommune der omtalen gjelder hele kommunen.

Vedlegg

Les mer
06
Endringsforslag fra P. Søvde (AP)
Endringsforslag
Publisert
Endre ordlyden i kommuneplanen om «Den grønne byen»Endre fra «Ta vare på naturmangfoldet, matjord og friluftsområder»Til «Styrke naturmangfoldet, matjord og friluftsområder»Endre intensjonen i kapitelet til å passe til ny ordlyd.

Vedlegg

Les mer