Forslag

Lederlønn - lønnsbrems

01
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Publisert

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra J. I. Næss (FrP)
Forslag
Publisert
PSU deler Bystyrets intensjon om å etablere et lønnssystem som ikke driver leder lønninger i Skien kommune og selskaper kommunen har vesentlig innflytelse ut av proposjoner som relaterer seg til ansvar og ledelse i den enkelte stilling.PSU henviser til inngåtte lønns avtaler og Hovedavtalenes bestemmelser. Der det etableres nye ansettelsesavtaler som avlønnes med mer en 1 mill kroner, skal lokale avtaler reguleres med krone tillegg og ikke % tillegg.Eierskaps meldingen suppleres med en slik føring som gir overslag til AS-KF og selskaper vi har eierskap til.Forøvrig må partssamarbeid mellom arbeidsgiver og arbeidstaker organisasjoner følge ordinær lønns forhandlinger og øvrige avtaler som forhandles sentralt.Praktisering av disse prinsipper fremlegges Bystyret til behandling.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra O. Hoppestad (AP)
Forslag
Publisert
Vi tar kommunedirektørens vedtak til orientering. PSU mener at de statlige signalene som er kommet angående lønnsbrems er gode og ber kommunedirektøren ta med seg signalene inn i kommunens lønnsforhandlinger.

Vedlegg

Les mer
04
Forslag fra H. Berg-Hanssen (H)
Forslag
Publisert
Det er fri lønnsdannelsen i Norge. Det er et viktig prinsipp at lønn fastsettes etter forhandlinger mellom arbeidsgiver og arbeidstager (partene i arbeidslivet). Kommuner forvalter skattebetalernes penger, og bør ikke være lønnsdriver. PSU stiller seg bak statlig føringer om lønnsbrems, og ber kommunedirektøren ta med seg signalene inn i kommunens lønnsforhandlinger.

Vedlegg

Les mer