Forslag

Fornybar kraftproduksjon. Prosess.

01
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Publisert

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra R og FrP
Forslag
På vegne av Rødt og Fremskrittspartiet
Publisert
1. Skien kommune skal følge hovedtrekkene i forslag til lovendring i energiloven og plan- og bygningsloven og forutsetter at det utarbeides områderegulering for aktuelle utbyggingsprosjekter. Det skal ikke bygges ut vindkraftanlegg i Skien kommune.2. Skien kommune anbefaler aktører for solkraftanlegg i LNF- områder, med behov for konsesjon, at det utarbeides områderegulering for utbyggingsprosjektene. 3. Det innarbeides en retningslinje i forslag til kommuneplanens arealdel for utarbeidelse av områdereguleringsplan for konsesjonspliktig solkraft i LNF områder.4. Planstrategien skal vise hvilke planer som skal utarbeides knyttet til fornybar energi og bevaring av natur.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra J. I. Næss (FrP)
Forslag
Publisert
5.Skien kommune er positiv til etablering av kjernekraft med ny teknologi i Skien/GrenlandDet forutsettes at kjernekraft som energi kilde konsekvens utredes..

Vedlegg

Les mer
04
Endringsforslag fra T. Ballestad (SP)
Endringsforslag
Publisert
(Alternativ til forslag fra J.I Næss, FRP) Pk. 5 Skien kommune ser at kjernekraft som en aktuell energiløsning på kort sikt er lite aktuelt. Ny kunnskap kan aktualisere kjernekraft som energiløsning på lengre sikt. Skien kommune stiller seg derfor positiv til at regjeringen nå igangsetter arbeid med å øke kunnskapsgrunnlaget rundt 4. generasjons kjernekraft.Når dette kunnskapsgrunnlaget er på plass og utredet vil Skien kommune ta stilling til etablering av kjernekraft.

Vedlegg

Les mer