Forslag

Videreføring av Bypakke Grenland – Avklaringer av videre prosess for fase 2 og innspill til NTP 2025-2036

01
Formannskapets innstilling
Innstilling
Publisert
1. Skien bystyre ber om at det forberedes en proposisjon til Stortinget for Bypakke Grenland fase 2 med forutsetningene og videre prosess som beskrevet i saken. Bypakke Grenland fase 2 skal gi grunnlag for en langsiktig byvekstavtale med staten.Innspill til NTP 2025-2036:2. Forpliktende avtaler om helhetlig virkemiddelbruk mellom de offentlige aktørene er viktig for å nå mål om framkommelighet, byutvikling og klima. Satsing på avtaler med byområdene er en god måte å løse framtidens utfordringer i en tid med mindre ressurser. Byområdet ber om at staten iNTP 2024-36 prioriterer midler til byvekstavtale med alle de store byområdene fra 2025, på minimum tilsvarende nivå som i gjeldende NTP.3. Byområdet ber om at staten i samarbeid med kommunene og fylkeskommunen prioriterer tiltak for framkommelighet for næringstrafikken og optimalisering av det overordnede transportnettet i fase 2. Det må legges til rette for videre utvikling av rv.36 på lengre sikt.4. Grenland ønsker et bedre togtilbud i byområdet og vil lokalt satse på tiltak som øker kundegrunnlaget til tog. Byområdet ber om at staten prioriterer togstopp i Skien, knutepunkt og andre investeringer som er avgjørende for utvikling av et bærekraftig og fremtidsrettet byområde.

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra FrP og R
Forslag
På vegne av Rødt og Fremskrittspartiet
Publisert
Skien Bystyre ønsker ikke å videreføre en ny Bypakke/byvekst avtale med de føringer som det legges opp til.Nye nødvendige veistrekninger i Grenland har ikke nødvendig forankring i berørte kommuner.Ny pakke forutsetter innkrevning av bompenger fra bilistene for å finansiere tiltak som tilligger stat og kommune og bør finansieres over sine respektive budsjetter.Skien bystyre anmoder om at den statlige finansieringen administrert av fylkeskommunen til kollektivtrafikk fortsetter, for å gi befolkningen et godt kollektiv tilbud.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra FrP og R
Forslag
På vegne av Rødt og Fremskrittspartiet
Publisert
En ny byvekstavtale/bompakke 2 fremlegges befolkningen i Skien til rådgivende. folkeavstemning før søknad sendes Stortinget til behandling.

Vedlegg

Les mer