Forslag

Måltider i helse - og omsorgstjenesten

01
Forslag fra T. Almenning (Ap)
Forslag
Behandlet
Sak 20/24 Måltider i helse- og omsorgstjenestenMed bakgrunn i den pågående debatten og kommunedirektørens orientering i saken ber utvalg for helse og velferd om at: 
  1. Beboerne i sykehjem i Skien kommune skal ha forsvarlig tilgang på sunn og næringsrik mat i tråd med nasjonale kostholdsråd, frukt, bakst og andre varer som skaper trivsel og dekker behovet til den enkelte beboer.
    • Administrasjonen må sikre at det blir gitt likelydende signaler og retningslinjer til alle ansatte i tjenestene, og sikre at den enkelte enhet fører lik praksis på alle sykehjem i kommunen. 
      Det er viktig og riktig at kommunen sørger for minst mulig matsvinn, men rutinene skal ikke gå på bekostning av kos og livskvalitet for beboerne i livets siste fase. 

      Vedlegg

      Les mer
      02
      Forslag fra FrP, H, V, INP og KrF
      Forslag
      På vegne av Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Industri- og Næringspartiet
      Behandlet
      Utvalg for helse og velferd ( UHV) vil poengtere at god og næringsrik mat er viktig for trivsel og for å forebygge underernæring for brukere i sykehjem og pleietrengende hjemmeboende som mottar mat. Individuell matomsorg må derfor vektlegges. Beboerne må få servert mat de er kjent med og som de liker godt. Måltidene bør serveres i hyggelige omgivelser og i en rolig atmosfære. Det skal være søkelys på at de eldre har det trivelig og fint på livets siste bosted. Middagsmåltidene bør bestå av hovedrett og dessert. Kaffe og kake er med på å skape gode måltidsøyeblikk i det daglige. Måltider er mer enn mat. Å skape positive opplevelser rundt måltidene er like viktig som å tilby sunn mat. Helse og velferd ønsker igangsatt en enkel bruker/pårørendeundersøkelse hvor det settes søkelys på middagsmåltider. Det nedsettes en arbeidsgruppe bestående av utvalgsmedlemmer som utarbeider spørsmålene. Resultat av undersøkelsen kommer tilbake som sak til utvalget.

      Vedlegg

      Les mer
      03
      Kommunedirektørens innstilling
      Innstilling
      Behandlet
      Tas til orientering

      Vedlegg

      Les mer