Forslag

Årsrapport 2023 Handlingsplan mot vold i nære relasjoner

01
Kommunedirektørens innstilling
Innstilling
Behandlet
Tas til orientering.

Vedlegg

Les mer
02
Forslag fra K. Hansen (FrP)
Forslag
Behandlet
Helse og velferd er gjort kjent med at planen skal revideres neste år. På bakgrunn av det ønsker Helse- og velferd en sak tilbake med en tidsplan og på hvilken måte arbeidet med revidering skal gjennomføres.

Vedlegg

Les mer
03
Forslag fra R, Ap og SV
Forslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Arbeiderpartiet
Behandlet
Utvalg for helse og omsorg ber om at det gjøres følgende grep i rapporten: 
  1. Tallene for konsultasjoner og antallet barn/familie skilles fra hverandre slik at det tydeligere fremkommer hvilken økning eller nedgang det har vært innenfor områdene i fremtidige årsrapporter. 
    • Tallene for seksuelle overgrep fra SMISO må vise våre lokale tall for Skien kommune. Tallene for hele Telemark må gjerne være med i de videre rapporteringen. 

      Vedlegg

      Les mer
      04
      Oversendelsesforslag fra R, SV og Ap
      Oversendelsesforslag
      På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Arbeiderpartiet
      Behandlet

      Oversendelsesforslag fremmet av Mona Osman

      Administrasjonen jobber med å få inn tall på spørsmål i forslaget fra RÅPF (Rådet for personer med funksjonsnedsettelse) i fremtidige årsrapporter;

      Forslag fra Jørn Roger Steen (RÅPF):

      Forekomst av vold Studier har vist at personer med funksjonsnedsettelse har opp mot tre ganger så høy risiko for å bli utsatt for vold i nære relasjoner, sammenliknet med den øvrige befolkningen. Samtidig er kvinner med funksjonsnedsettelser mer utsatt enn menn med funksjonsnedsettelser. Menn med funksjonsnedsettelser utsettes oftest for vold fra ukjente, mens kvinner med funksjonsnedsettelse oftere utsettes for seksuell vold, partner vold og psykisk vold. (Tall fra Bufdir).

      Rådet for personer med funksjonsnedsettelser (RÅPF) forstår ikke hvorfor dette ikke kan måles i vår kommune men det kan måles nasjonalt? Og hvilken oversikt har kommunen når det gjelder vold mot personer med nedsatt funksjonsevne?

      Vedlegg

      Les mer