Resultat av votering

Høringssvar til Regionplan Agder 2030

Votering er ferdig i denne saken.

21:19 Forslag fra M. Foss (Sp)

  • Tvedestrand kommunestyre stiller seg i hovedsak bak planen. Det må etableres økonomiske rammer som insentiv for kommunene til å jobbe mot realisering av målene.

    • Tvedestrand kommunestyre er bekymret for de sterke føringene regionplanen kan legge på det kommunale selvstyre, især med tanke på arealdisponering.

      • Flere kollektivreisende tar toget, og vi er nærmere en kobling av Grenlandsbanen og Sørlandsbanen. Mer av godstrafikken er kommet over på sjø og bane. Det er enkelt og attraktivt å reise kollektivt, gå og sykle til daglige gjøremål».

        Endring på s. 4 i planen.

        • Barn og unge har en sikker skolevei. Vi har et godt tilpasset kollektivtilbud, særlig for barn og unge, både på dagtid, kveld og i helg. I 2030 gjør det at dobbelt så mange egder reiser kollektivt sammenlignet med 2024.

          Tillegg nederst i siste avsnitt på s. 5

          .

          • Sammen gjør vi reisen enkel, trygg og grønn, på dagtid, kveld og i helg.

            Tillegg hovedmål 4.1 s. 11

            • I 2030 er 12 prosent av skogen på Agder vernet. Halvparten av alt nytt vern er produktiv skog.

              Tillegg til hovedmål 1.5 på s. 10, ref. «Naturen i Agder er livskraftig og mangfoldig både på land, i vann og i havet, og vi ivaretar naturens karbonlagre.»

              • Tvedestrand kommune er bygget opp av mange aktive lokalsamfunn, spredt rundt om i kommunen. Tvedestrand kommunestyre vil presisere at vi ønsker å bevare og videreutvikle vår kommunes struktur, ved å ta hele kommunen i bruk. Dette innebærer at Tvedestrand kommune definerer utvikling av våre lokalsamfunn som tettstedsutvikling. Det er nødvendig at ordet bærekraft defineres.

                Vedtatt

                FOR

                22
                Lars Erik Revheim Håland Venstre Tove Hage Aargaard Sosialistisk Venstreparti Eystein Bonnevie-Svendsen Sosialistisk Venstreparti Herman Goderstad Senterpartiet Morten Foss Senterpartiet Lars Nicolai Løvdal Senterpartiet Håkon Haugland Kristelig Folkeparti Ronny Alexander Sundsdal Industri- og Næringspartiet Bjarne Sundsdal Industri- og Næringspartiet Einar Johnsen Høyre Karen Synnøve Nilsen Waagestad Høyre Birger Eggen Høyre Marianne Landaas Høyre Tage Isak Thorsen Høyre Knut Olav Nærdal Høyre Anne Killingmo Fremskrittspartiet Henrik Magnus Münter Fremskrittspartiet Ingrid Glende-Granerud Arbeiderpartiet Tore Ustad Arbeiderpartiet Vidar Holmsen Engh Arbeiderpartiet Olaf Trysnes Arbeiderpartiet Inger Britt Ustad Arbeiderpartiet

                MOT

                0