Klima- og energiplanen vedtas med hjemmel i Plan og bygningsloven § 11-15 som en tematisk kommunedelplan. Administrasjonen får fullmakt til å endre det endelige plandokumentet etter høringsinnspillene og den politiske behandlingen:
Arbeidet med å etablere klimabudsjett med konkrete utslippsmål i Framsikt prioriteres. Dette tas i forbindelse med det enkelte års rapportering og budsjettering
Mindre redaksjonelle endringer foreslått av Rødt Bamble tas med som omtalt i saksframlegget
Det legges til et avsnitt om folkehelse slik Miljørettet helsevern i Grenland har bedt om, og i tillegg mindre redaksjonelle endringer for å knytte folkehelse til flere av temaene.
Redaksjonelle innspill fra Naturvernforbundet i Grenland tas med som omtalt i saksframlegget
Det tydeliggjøres at Bamble kommune skal følge de nasjonale målene om utslippskutt, dvs 55 % kutt innen 2030, jfr innspill fra flere høringsinstanser
Nye planretningslinjer for klima og energi brukes ved arealplanlegging når de er vedtatt
Innspillene som omhandler areal og plan; arealregnskap, åpne vassdrag og flomveier, klimatilpassing, m.m., tas med i revisjonen av kommuneplanens arealdel.
Nytt punkt 1, bokstav g:
Punkt 2.1.4: Punktet fjernes
Punkttekst: «
Minimum 70 % av Bamble kommunes utbygging av boliger, innenfor en 4 års periode, skal skje innenfor bybåndsavgrensningen.
Punkt 2.4.8: Punktet fjernes
Punkttekst
:
"I størst mulig grad sørge for at nye utbyggingsfelt for boliger utenfor Langesund og Stathelle legges nær eksisterende traseer for kollektivtrafikk".
Punkt 2.4.10: Punktet fjernes
Punkttekst: "Lokalisere nye større arbeidsplasskonsentrasjoner til områder med kort avstand til sentrale holdeplasser på metrolinjenettet, alt. legge metronett om store arbeidsplasser".