Forslag

Fremtidig behov for sykehjemsplasser og døgnbemannede boliger i eldreomsorgen

01
Innstilling fra Formannskapet
Innstilling
Behandlet
  1. Vurderingen av fremtidig behov for sykehjemsplasser og døgnbemannede boliger i eldreomsorgen tas til orientering og legges til grunn for sakene om utbygging av Vissestad omsorgssenter og Bamble helsehus. 

    • Innen 2028/2029 bygges det totalt 68 sykehjemsplasser og døgnbemannede boliger i Bamble. 

      • Planlagte investeringsmidler som vist til i saken, 202 mill. kroner, benyttes til utbygging av Bamble helsehus og Vissestad omsorgssenter. Konsekvenser for hvilket år det er behov for investeringsmidler blir tatt inn i arbeidet med budsjett 2025 og økonomiplan 2025-2028. 

        • Forprosjekt og hovedprosjekt for utbygging av Bamble helsehus prioriteres tidsmessig før utbygging av Vissestad omsorgssenter 

          Vedlegg

          Les mer
          02
          Endringsforslag fra H, Ap, FrP, KrF, R, Sp, SV og V
          Endringsforslag
          På vegne av Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Rødt, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre
          Behandlet

          Nytt forslag: 

          1. Vurderingen av fremtidig behov for sykehjemsplasser og døgnbemannede boliger i eldreomsorgen tas til orientering og legges til grunn for sakene om utbygging av Vissestad omsorgssenter og Bamble helsehus. 

          2. Innen 2028/2029 bygges det totalt 68 sykehjemsplasser og døgnbemannede boliger i Bamble. 

          3. Planlagte investeringsmidler som vist til i saken, 202 mill. kroner, benyttes til utbygging av Vissestad omsorgssenter og Bamble helsehus. Konsekvenser for hvilket år det er behov for investeringsmidler blir tatt inn i arbeidet med budsjett 2025 og økonomiplan 2025-2028. 

          Vedlegg

          Les mer
          03
          Forslag fra FrP, Ap, H, KrF, R, Sp, SV og V
          Forslag
          På vegne av Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Rødt, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre
          Behandlet

          4. Kommunedirektøren skal legge frem en sak for videre utbygginger av omsorgsplasser, etter at Vissestad omsorgsenter og Bamble helsehus er bygget ut. Saken må inneholde forslag til hvordan man raskt kan bygge ut flere plasser, for å møte fremtidige behov.

          Vedlegg

          Les mer
          04
          Tilleggsforslag fra KrF og H
          Tilleggsforslag
          På vegne av Høyre og Kristelig Folkeparti
          Trukket

          4: Kommunedirektøren bes vurdere det langsiktige behovet for utbygging av flere institusjonsplasser og eventuelt komme tilbake med en tilleggssak. Prosjekteringen for Bamble Helsehus må derfor ta høyde for å muliggjøre en senere utvidelse.

          Vedlegg

          Les mer