← Tilbake

Sak PS 101/24 - Frier Vest - Utøvelse av kommunens eierskap

01
Innstilling fra B. Sannes (Kommunedirektør)
Innstilling
Behandlet
  1. Bamble kommunes representanter i generalforsamlingen til Frier Vest Holding AS gis en midlertidig fullmakt fram til 31.12.24 for å kunne fatte beslutninger og signere nødvendig dokumenter i forbindelse med å få ny kapital til selskapene på Frier Vest.

    • Fullmakten forutsetter at det foreligger en grundig behandling i selskapets administrasjon og styre av alle vesentlig forhold. Dette gjelder forretningsmessige, juridiske/lovmessige, økonomiske, etiske, omdømmemessige og samfunnsmessige forhold. 

      • Det forutsettes også at Bamble kommune og Grenland Havn IKS fortsatt vil ha minst 51 % eierskap i Frier Vest Holding AS, og at Frier Vest Holding AS fortsatt vil ha minst 51 % eierskap i Frier Vest Asdal AS.

        • Ordføreren kan innkalle formannskapet til ekstraordinære møter hvis det er behov for en bredere politisk forankring av beslutninger som må treffes i generalforsamlingen i Frier Vest Holdning AS.

          • Kommunedirektøren skal i løpet av høsten legge fram en sak om kommunens fremtidige rolle og strategi i Frier Vest Holding AS. I saken skal det tas stilling til hvordan kommunen skal utøve sitt eierskap framover.

            Vedlegg

            Les mer