← Tilbake

Sak 109/24 - Fyret legesenter og videre bruk av avlastningsboligen på Rugtvedt

01
Utsettelsesforslag fra Ap
Utsettelsesforslag
På vegne av Arbeiderpartiet
Behandlet

Hvordan gjør vi folkevalgte våre vurderinger? Vi baserer de på egne overbevisninger, informasjonen som kommer til oss fra fjern og nær, fra diskusjoner med partikollegaer eller andre partier. Men mest av alt baserer vi det på saksfremlegg og utredninger der våre faglige folk gjør vurderinger og legger frem gode alternativer for oss. Oversiktlig og på en lettfattet måte. Så vi kan gjøre gode vurderinger og fatte de beste vedtakene for våre innbyggere.

Når vi i Arbeiderpartiet skulle diskutere denne saken satt vi igjen med flere spørsmål en svar. Hvor er vurderingene av behovet for leie satt opp mot eiendomsstrategien som skal komme, og som skal vise oss hvordan eiendomsportefølje og bruk ser ut nå og i fremtiden? Hvorfor er spesial-avdeling for skole, en sak som ikke er utredet enda, en bærende årsak til kommunedirektørens innstilling? Hvor er inflasjonsberegning på leiekostnader, ombygningsutgifter, strømutgifter og andre utgifter listet opp? Hvorfor er spesial-avdeling for skole, en sak som ikke er utredet enda, en bærende årsak til kommunedirektørens innstilling? Og isåfall, hvorfor er ikke det regnestykke satt opp mot kostnader for tomme lokaler på noen utkantskoler, eller mulighet for spesialavdeling slått sammen med andre behov som for eksempel nye Falkåsen barnehage eller nytt bibliotek?

Hvis vi skal gjøre gode, bærekraftige valg med best mulig oversikt over økonomiske og kvalitetsmessige konsekvenser, må vi ha godt utredede saker. Vi må se løsninger opp mot hverandre, både raske løsninger og langsiktige løsninger. Og vi kan ikke bygge politiske vedtak med store økonomiske konsekvenser både nå og i fremtiden, på antagelser. Det har vi faktisk ikke råd til...

Derfor foreslår vi at saken blir utsatt til den er godt utredet opp mot flere kriterier som nevnt, og vi kan gjøre et opplyst og bærekraftig vedtak.

Janett Rogn Falkevik

Bamble Arbeiderparti

Vedlegg

Les mer
02
Innstilling fra Formannskapet
Innstilling
Behandlet
  1. Det inngås leieavtale for å leie lokaler til Fyret legesenter. 

    • Økte driftskostnader, inkludert leie av lokaler til legesenter 2,7 mill. kroner årlig, innarbeides i økonomiplan 2025-2028, budsjett 2025.  

      Vedlegg

      Les mer
      03
      Endringsforslag fra R
      Endringsforslag
      På vegne av Rødt
      Behandlet

      3. Kommunedirektøren vil så snart som mulig legge frem en ny sak om

      eventuell

      bruk av

      avlastningsboligen på Rugtvedt til bruk som spesialavdeling i oppvekst.

      Vedlegg

      Les mer