← Tilbake

Sak 79/24 - Vedtak av arealstrategi og fastsetting av planprogram for kommuneplanens arealdel 2024-2036

01
Endringsforslag fra H, Ap, FrP, Sp og V
Endringsforslag
På vegne av Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet

Endringsforslag: Under avsnittet Fornybar energi (side 13 - nederste avsnitt under 4.2)

Utslippsfri energi 

Porsgrunn kommune har mye kraftkrevende industri, og det trengs ny utslippsfri kraft både om ny industri skal etablere seg i regionen samt til eksisterende industri. Bystyret vedtok den 16.03.23 at kommunen er positiv til at eksterne aktører kan igangsette prosesser for å undersøke mulighetene for mer fornybar kraftproduksjon i kommunen, og flere aktører har vist interesse for etablering av fornybar kraftproduksjon i Porsgrunn. Et eventuelt arealbehov til slike anlegg kan bli et tema i revisjonen.

Vedlegg

Les mer
02
Endringsforslag fra MDG
Endringsforslag
På vegne av Miljøpartiet De Grønne
Behandlet

S. 10 under pkt. Bevare og styrke blågrønn struktur: 

Endre siste setning fra bør til skal på følgende måte: Omdisponering og nedbygging av karbonrike arealer som myr og våtmarksområder bør skal unngås.

Vedlegg

Les mer
03
Endringsforslag fra SV, Sp, Ap og FrP
Endringsforslag
På vegne av Sosialistisk Venstreparti, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Arbeiderpartiet
Behandlet
Endre på slutten av Bevare og styrke blågrønn struktur:"De nasjonale forventningene om bærekraftig arealbruk er lagt til grunn for arealstrategiens hovedgrep, som gjør at nedbygging av natur skal unngås. Porsgrunn kommune er i utvikling og full arealnøytralitet kan være utfordrende. Kommunen ønsker å legge tilrette for videre utvikling, samtidig som prinsippet om arealnøytralitet som hovedregel søkes ivaretatt. Det innebærer at i tilfeller der det må benyttes naturarealer, skal det planlegges slik at naturinngrepet søkes begrenset med avbøtende tiltak, som restaurering og kompensering. Omdisponering..."

Vedlegg

Les mer
04
Rådmannens innstilling
Innstilling
Behandlet
Med hjemmel i plan- og bygningslovens § 11-13 fastsettes planprogram for kommuneplanens arealdel 2024-2036, og arealstrategien som fremgår av planprogrammet vedtas.

Vedlegg

Les mer
05
Endringsforslag fra H og V
Endringsforslag
På vegne av Høyre og Venstre
Trukket

Endringsforslag: Det legges til to ord «og etablert» i første setning under Fornybar energi (side 13 - nederste avsnitt under 4.2)

Porsgrunn kommune har mye kraftkrevende industri, og det trengs ny fornybar kraft, dersom ny og etablert industri skal etablere seg i regionen. Bystyret vedtok den 16.03.23 at kommunen er positiv til at eksterne aktører kan igangsette prosesser for å undersøke mulighetene for mer fornybar kraftproduksjon i kommunen, og flere aktører har vist interesse for etablering av fornybar kraftproduksjon i Porsgrunn. Et eventuelt arealbehov til slike anlegg kan bli et tema i revisjonen.

Vedlegg

Les mer